Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Péče o vnoučata / foto: shutterstock

Jak vybrat kuchyňský robot

Kuchyňský robot patří mezi nejvíce praktické kuchyňské pomocníky. Konkrétně za pomoci modelů značky Kenwood můžete připravit hotová mistrovská díla.

Hlavní výhodou kuchyňských robotů Kenwood je jejich mutifunkčnost. Oni totiž šlehají, melou, mixují či drtí. Stačí vyměnit nástavec. Na základě jakých parametrů vybrat ten pravý?

Jaké funkce využijte?

Nevíte, jak vybrat kuchyňský robot? Tak vám s tím trochu pomůžeme. V první řadě si budete muset rozmyslet jeho účel, tedy k čemu kuchyňský robot budete primárně používat. Moderní kuchyňské roboty disponují celou řadou funkcí (vaření a míchání, hnětení těsta a kynutí, drcení ledu, příprava polévek a spousta dalších). Vy byste se ale měli zaměřit na ty, které budete primárně využívat.

 Jak vybrat kuchyňský robot

Jaký je nejlepší?

V potaz zřejmě bude na místě vzít i frekvenci jeho využívání v kombinaci s velikostí a hmotností robota. Sháníte-li lehký a cenově dostupný přístroj se základními funkcemi, který navíc na kuchyňské lince nebude zabírat moc místa, zvolte model Kenwood Prospero+, popřípadě model Chef. Sháníte-li robot primárně pro pečení, doporučujeme Kenwood Titanium Chef Baker, který dokonce disponuje i funkcí vážení. O stupínek výš je Titanium Chef Patissier. Ten nejenom váží, míchá a hněte, ale také ohřívá a k tomu navíc svítí! A pokud toužíte po tom nejlepším, co současný trh nabízí, tak tím je Kenwood Cooking Chef XL pro náročné s funkcí indukčního vaření.

Příslušenství Kenwood

Dobrou zprávou je, že každý robot je možno ještě vylepšit. K tomu slouží velmi bohaté příslušenství Kenwood. S jeho pomocí připravíte vynikající domácí těstoviny. Ravioly, lasagne, fettucinne i špagety. Věřte, že jak jednou ochutnáte domácí těstoviny, ty kupované zavrhnete. Pořídit si ale k robotu můžete třeba i lis na bobuloviny. S ním zase vmžiku připravíte vynikající a vitamíny nabitou ovocnou šťávu. Možnosti zkrátka jsou nepřeberné.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze