Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Úspěšný muž / foto: shutterstock

Chtěli byste být úspěšní? Základem je věřit si – zdravé sebevědomí umí zázraky

Ať už jsme úspěšní v čemkoli, nikdy to není bez našeho osobního přičinění. Může se jednat o idylický rodinný život, o navazování nového partnerského vztahu, o úspěchy v zaměstnání nebo v podnikání.

Jak se říká, nic nepřijde jen tak, ale pokud si budeme říkat: ,,Tohle nepůjde, tohle nezvládnu, nevyjde to,“ a podobné nesmysly, nikdy úspěšní nebudeme.

Zdravé sebevědomí dokáže víc, než si myslíte

Věř si a ono to půjde. Takovou radu, alespoň jednou za život, dostal každý z nás. Je nutno podotknout, že je to rada myšlená dobře a na reálném základu. Úspěšní lidé jsou zpravidla sebevědomí jedinci, kteří u svého počínání věří v to, že se zadaří. Těžko si představit, že by byznysmeni ke všem obchodům přistupovali tak, že to stejně nevyjde. Zrovna tak to platí i u partnerských vztahů. Když si budete hledat nový vztah a už při seznámení si řeknete, že na toho chlapa já nemám, nebo tuhle ženskou já neokouzlím, rozhodně to tak bude a pohoříte.

Zdravé sebevědomí je klíčem k úspěchu
Zdravé sebevědomí je klíčem k úspěchu – Zdroj: Look Studio / Shutterstock.com

Sebevědomí a namyšlenost k sobě mají blízko, ale efekt je zcela odlišný

Zdravě sebevědomý člověk má nadhled a dokáže se přenést přes kritiku. Umí uznat svojí chybu a poučit se z ní, aniž by ztratil na své důstojnosti. Takový člověk si dokáže vážit sám sebe, zná své kladné i záporné vlastnosti a umí s nimi zacházet.

Namyšlený člověk se sebevědomě sice tváří, ale ve své podstatě si nevěří. Kritiku na svoji hlavu nepřijímá a těžko dokáže přijmout opačný názor, než je jeho vlastní. Namyšlený člověk je většinou obratný manipulant a snaží se prosadit svůj názor za každou cenu. V zaměstnání nebo v partnerských vztazích jsou tyto vlastnosti cestou do pekel. Je tedy důležité neplést si zdravé sebevědomí s namyšleností a chovat se normálně.

Jak pozvednout  zdravé sebevědomí a být úspěšní

V první řadě si musíme vážit sami sebe. Nesmíme sebou opovrhovat a chyby na sobě přijmout nebo se je snažit napravit. Do všech činností, do kterých se pustíme, musíme jít s tím, že očekáváme úspěch. Negativní přístup si zakažte a budete úspěšní. Nebo alespoň nebudete neúspěšní.

 

Zdroj:

https://www.inwork.cz/clanky/rady-a-tipy/268-jak-byt-uspesny-stante-se-optimistou/

 

 

 

 

 

 

 

Chtěli byste být úspěšní? Základem je věřit si – zdravé sebevědomí umí zázraky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!