Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kvalitní matrace / foto: www.spime.cz

Vyplatí se investovat do matrace? A jak poznat, že je kvalitní?

Kvalitní spánek je základem zdravého životního stylu. Aby byl spánek kvalitní, potřebujeme k tomu správnou zdravotní a kvalitní matraci.

Investovat do kvalitní matrace není jen investice do komfortu, ale také klíčem k udržení dobrého zdraví a celkové pohody. Zde je pár důvodů, proč byste měli zvážit investici do kvalitní matrace a jak poznat tu pravou pro vás.

Kvalitní matrace

Proč investovat do kvalitní matrace?

  • Podpora správného držení těla: Kvalitní matrace má schopnost podporovat správné držení těla během spánku. To znamená, že vaše páteř je ve své přirozené poloze, což může snížit riziko bolesti zad a kloubů.
  • Lepší kvalita spánku: Dobrá matrace může výrazně zlepšit kvalitu vašeho spánku. Díky optimální podpoře a pohodlí se probouzíte čerstvý a odpočatí.
  • Snížení stresu: Nedostatek kvalitního spánku může vést k zvýšenému stresu a úzkosti. Kvalitní matrace může pomoci snížit tyto negativní účinky tím, že vám poskytne klidnější a pohodlnější spánek.
  • Dlouhodobá investice: Kvalitní matrace je investicí do vašeho dlouhodobého zdraví a pohody. Dobrá matrace vám může posloužit po mnoho let, což vám ušetří peníze v dlouhodobém horizontu.
Pohoda v ložnici

Jak poznat kvalitní matraci?

  • Materiály: Kvalitní matrace jsou vyrobeny z materiálů, jako je studená pěny, hybridní pěna, matrace paměťová pěna, nebo latexové matrace. Tyto materiály poskytují optimální podporu a pohodlí během spánku. Proč? Tyto materiály kombinují dokonalou tvárnost, pružnost, komfort a velmi slušnou prodyšnost.
  • Životnost: Kvalitní pěna vydrží, ale musí mít vysokou hustotu, ta se značí v Kg/m3, tedy je to počet Kilogramů na 1. metr krychlový. Pokud chcete, aby matrace vydržela, minimum je 40 Kg/m3, ale spíše doporučíme 50, nebo až 60 Kg/m3.
  • Důkladné testování: Před nákupem si ideálně matrace vyzkoušejte, protože podle popisu se může zdát, že matrace bude skvělá, ale až Vaše tělo napoví, zda Vám vyhovuje a nikde vás netlačí. Pokud nemáte čas zkoušet, vyberte si matraci, kde lze měnit její tuhost.
  • Záruka: Kvalitní matrace často nabízí delší záruku, což je znakem důvěry v kvalitu výrobku. POZOR: Delší záruka ještě neznamená, že Vám matrace vydrží, proležení je bráno, jako opotřebení a záruka se na něj nevztahuje, proto je možná lepší zjistit, jakou má matrace odhadovanou životnost, tu určuje právě výše zmíněná hustota pěn v Kg/m3.
  • Recenze a doporučení: Přečtěte si recenze a doporučení od ostatních zákazníků. To vám může poskytnout užitečné informace o skutečných zkušenostech s danou matrací.
  • Cena vs. kvalita: I když je lákavé hledat co nejlevnější možnou variantu, nedělejte kompromisy, pokud jde o kvalitu spánku. Investice do kvalitní matrace se dlouhodobě vyplatí.

Investice do kvalitní matrace není jenom o pohodlí během spánku. Je to také investice do vašeho zdraví a celkového blahobytu. Sledujte výše uvedené tipy a najděte matraci, která splňuje vaše potřeby a přispívá k lepšímu spánku a kvalitě života. Kvalitní matraci doporučujeme uložit na kvalitní lamelový rošt do postele, protože matraci zvýšíte prodyšnost a její životnost, protože celou službu tvárnosti nemusí odvést pouze matrace, ale rošt ji s tvárností matrace pomáhá.

K tomuto článku není otevřena diskuze