Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Skákání přes švihadlo / foto: shutterstock

Jak spálit nejvíce kalorií? Spolehněte se na švihadlo, trampolínu, in-line brusle i smích

Nabrat kila je snadné, ale zhubnout je mnohdy dřina. Nemusí, pokud se budete věnovat některé z aktivit, při které lze spálit nejvíce kalorií.

Není nad to, když se spojí zábava s užitečným. Což platí v případě fyzické aktivity dvojnásob. Můžete hubnout a zároveň si užít i zábavu. Nevěříte? Jak se zbavit efektivně přebytečných kil?

Zábava a hubnutí díky in-line bruslení

Bruslení je oblíbené. Není se čemu divit. Užijete si pobyt na vzduchu, můžete vyrazit s kamarády či partnerem a u toho hubnout. I při pouhé jízdě rekreačním tempem spálíte více než při pomalém joggingu. Pro pohodlnou a bezpečnou jízdu je třeba rovný povrch, co nejméně kopcovitá trať, což není dnes až takový problém. Za poslední roky vzniklo několik cyklostezek, které jsou pro tuto aktivitu přímo ideální.

Jízdou na in-linech spojíte příjemné s užitečným
Jízdou na in-linech spojíte příjemné s užitečným – Zdroj: Shutterstock.com

Efektivní skákání přes švihadlo

Aktivita, kterou lze provozovat kdykoli a kdekoli. Pokud chcete hubnout v pohodlí domova, je švihadlo pro vás skvělou volbou. Skákat přes švihadlo lze i venku. Při této aktivitě spálíte hodně kalorií. Existuje mnoho poskoků, při kterých se pobavíte, můžete skákat do tempa na hudbu, překonávat vlastní rekordy v počtu přeskoků. Co potřebujete, je švihadlo odpovídající délce, tj. když jej přišlápnete v polovině, madla vám musí sahat do podpaží.

Kondiční skákání neboli jumping fitness

Pokud potřebujete motivaci, nejste schopni se donutit a cvičit sami, vydejte se na trénink na trampolíně. Jedná se o skvělý způsob, jak spalovat kalorie a provádět kardio trénink správně a efektivně. Vše je pod vedením instruktora. Při skákání na trampolíně dochází k rychlému úbytku hmotnosti, jakožto zapojení mnoha svalů při cvičení je účinnou formou v rámci spalování kalorií. Jedná se o způsob, jak zhubnout, získat lepší kondici a současně se pobavit.

Trampolínky jsou fyzicky náročná aktivita
Trampolínky jsou fyzicky náročná aktivita – Zdroj: Shutterstock.com

Nezapomínejte se smát od srdce

Smích je lékem na vše, tj. na tělo i duši. Pokud se budete smát zhruba ½ minuty od srdce, vydá to za 3 až 4 minuty jízdy na rotopedu. Smích udržuje v kondici naše obličejové svaly, ale také svaly hrudníku. Současně funguje i jako účinný kardiovaskulární i aerobní trénink.

 

Zdroje:

https://www.fitness4u.cz/top-10-sportu-ktere-jsou-nejlepsi-na-hubnuti/

https://hop-sport.cz/blog/cviceni-na-trampolinach-vyhody-nevyhody-techniky

Jak spálit nejvíce kalorií? Spolehněte se na švihadlo, trampolínu, in-line brusle i smích

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!