Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nádobí do kuchyně / foto: Shutterstock

Milujete domácí pečení? Víme, jak dosáhnete ještě lepších výsledků

Snažíte se pravidelně své rodině upéct nějakou slanou či sladkou dobrotu? Pak asi přemýšlíte nad nějakým kuchyňským robotem. Právě toto zařízení sklízí v posledních letech mezi milovníky pečení značný úspěch. Jaké funkce si rozhodně nesmíte nechat ujít?

Moderní kuchyňský robot umí zázraky

Kuchyňský robot je šikovné multifunkční zařízení, které se pohodlně vejde téměř na každou linku. S jeho pomocí hravě a pouhým stisknutím tlačítka vytvoříte parádní těsto, vzdušný koláč, hladkou polevu a další chutné suroviny pro přípravu dokonalého výsledku. Díky značné popularitě takových robotů najdete na trhu celou řadu levnějších i dražších zařízení. My vám nyní povíme, jaké jsou nejdůležitější kritéria robotů, která musí váš typ splňovat.

Váš food processor na pečení by měl mít dostatečně výkonný motor a velkou kapacitu mísy, aby si poradil s hnětáním těsta. Ideálním řešením je příkon přibližně 1 300 W a čtyřlitrová nádoba. Důležitá je také možnost nastavení celkové rychlosti hnětání. Čím více rychlostních stupňů, tím lépe. Rozhodně si hlídejte i schopnost míchání dortového těsta, sekání ořechů a semínek, přípravy šlehačky, případně i výroby ořechového másla a míchání ovoce. Tyto funkce jsou naprostým základem spokojeného pečení. Pokud si s nimi nějaký food processor neporadí, raději se ihned poohlédněte po jiném kusu.

Pečení dobrot

Kvalitní kuchyňský robot za super cenu

Každý z nás neustále hledá nejlepší poměr ceny a výkonu. Zkrátka chceme mít k dispozici co nejvíce šikovných funkcí, aniž bychom museli utrácet celé jmění. V nezávislých testech vyšel skvěle například Kenwood Chef XL. Ten umí vážit, péct, vařit, míchat, šlehat, hnětat, napařovat a poradí si s desítkami dalších úkolů. Jedná se tak o naprosto multifunkčního pomocníka, a to za fajn cenu.

K tomuto článku není otevřena diskuze