Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zrnková káva / foto: shutterstock

Výběrová káva, kterou si zamilujete

Milujete dobrou kávu a rádi zkoušíte nové chutě? Objevte široké spektrum chuťových variací z celého světa. Vyzkoušejte nové a doposud neochutnané odrůdy, mezi kterými si třeba najdete svého nového favorita.

Co takhle třeba Arabica, Robusta, bio nebo gourmet káva? Dopřejte si opravdový chuťový zážitek ukrývající se v šálku kávy.

Arabica pro kávové fajnšmekry

Káva arabica je ideální volbou pro opravdové kávové fajnšmekry. Patří mezi nejznámější a nejrozšířenější druh. Vyniká jemnou, komplexní a aromatickou chutí. Právě proto ji najdete v kavárnách po celém světě a není snad nikdo, kdo by ji neznal. Jemná a zároveň intenzivní chuť vám hned po ránu vykouzlí úsměv na tváři. Poznáte ji podle pronikavé hořkosti, zajímavější a bohatší chuti. Má ovšem i vyšší kyselost. Její zrnka mají obsah kofeinu v rozmezí 1,2 – 1,5 %, což je v porovnání s Robustou v podstatě poloviční množství. Při pěstování je ovšem náchylnější na nejrůznější škůdce a choroby.

Káva

Robusta plná nezapomenutelné chuti

Robusta vás okouzlí svou nezapomenutelnou chutí a silným povzbuzujícím účinkem. Má oproti Arabice vyšší obsah kofeinu, takže vás po ránu okamžitě nakopne a dodá vám potřebnou energii. Právě díky vysokému obsahu kofeinu a kyseliny chlorogenové se velice snadno pěstuje. Díky silnější chuti vám zajistí intenzivnější zážitek z pití kávy. Její nezaměnitelnou silnou, hořkou a zemitou chuť pozná i laik. Je oblíbenou volbou pro přípravu espressa a silných káv.

Široký výběr kvalitní zrnkové kávy

Nechte se okouzlit širokým výběrem káv. Kvalitní zrnková káva od firmy Balírny Praha Holešovice s.r.o., která má dlouholetou tradici. Okouzlí vás svojí čerstvostí, plnou chutí a jedinečným aroma. V sortimentu najdete kvalitní zrnkovou kávu z celého světa. Z široké nabídky nejrůznějších odrůd si vybere opravdu každý.

K tomuto článku není otevřena diskuze