Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Alergie / foto: Shutterstock

Venku všechno kvete, takže se můžete potýkat s příznaky alergie. Jak se s tím vypořádat?

Teplé měsíce, kdy kvetou traviny a další rostliny, bývají obtížné pro alergiky. V těchto měsících se často setkáváme s pálením očí, rýmou a podobnými nepříjemnými příznaky.

Jak se s tím vypořádat a co vám může pomoci? V článku najdete praktický typ na řešení akutních problémů.

Jak poznám, že jde o alergii?

Alergické projevy znamenají vodnatou a častou rýmu, výtok z očí, pálení očí nebo vyrážku. Typické je časté kýchání hlavně po přímém kontaktu s alergenem. Jakmile začnete něco takového pozorovat, můžete zamířit do lékárny, kde seženete volně prodejné léky na alergie. Jedná se o první pomoc, která může výrazně ulevit. Problém je v tom, že alergie se může rozvinout v jakémkoliv věku. Klidně se tak stane, že najednou začnete kýchat, i když se vám před rokem nic podobného nedělo.

Volně prodejné přípravky, které vám uleví během pylové sezóny

Jaro a léto jsou krásné měsíce, ale u alergiků vzbuzují kvetoucí rostliny smíšené pocity. Alergie na pyl patří mezi velmi časté problémy a počet lidí s touto přehnanou reakcí imunitního systému stále narůstá. Není se tak čemu divit, že na trh přichází přípravky, které mají za cíl pomoci od obtíží a dopřát kvalitní prožití krásných letních měsíců. Léky na alergii (https://www.analergin.cz/lecba-alergie/) mohou mít podobu prášků, ale například také spreje.

Nepodceňujte návštěvu odborníka

Alergické projevy není dobré podceňovat, takže je vhodné navštívit alergologa, který provede specifické testy. Tím zjistí, na co konkrétně máte alergii, a doporučí vám vhodná režimová opatření. V případě silnějších potíží je také nutné předepsat správné léky pro větší potlačení příznaků. Později se dá hovořit i o desenzibilizaci, kdy je tělo postupně navykáno na alergen a cílem je odstranit přehnanou reakci imunitního systému.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze