Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Příjemné záležitosti / foto: shutterstock

Recept na dlouhý život? Sklenka vína a kus čokolády denně!

Dopřejte si každý den sklenici lahodného červeného vína s kusem kvalitní čokolády a odhalte tajemství dlouhého života.

Vědecké studie provedené na prestižních univerzitách v Exeteru a Brightonu potvrdily, že sklenka červeného vína a kousek čokolády může mít nečekané omlazující účinky! Jde proto o perfektní kombinaci nejen pro dlouhý život, ale také pro zdravý a šťastný život.

Strašák jménem volné radikály

Tým výzkumníků se dlouhodobě zabýval zkoumáním látek, které dokáží zpomalit proces stárnutí. Ten bývá odstartován při zvýšené produkci volných radikálů, což jsou látky vznikající v lidském těle v důsledku různých chemických reakcí. Působí škodlivě na lidský organismus, jelikož jejich následkem dochází k ničení biologicky významných sloučenin a pozměňování buněčné struktury. Kromě procesu stárnutí způsobují mutagenezi, karcinogenezi, aterosklerózu, hypertenzi, nádory či různé metabolické komplikace.

Omlazující antioxidanty

Antioxidanty aktivně bojují proti působení volných radikálů, a dokáží proto účinně zpomalit proces stárnutí. Ideální kombinaci těchto látek podle vědců z Velké Británie najdete právě v tmavé čokoládě, červeném víně, případně v borůvkách. Ty sice bývají jen sezónní záležitostí, avšak červené víno a kvalitní čokoládu si můžete v rozumné míře vychutnávat celoročně s myšlenkou, že dopřáváte svému tělu blahodárné látky podporující omlazení vašeho organismu.

Recept na dlouhý život? Sklenka vína a kus čokolády denně!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!