Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tablety chlorelly / foto: zelenyobchod

Chlorella jako účinný čistič proti těžkým kovům, toxinům a jedům v našem těle

Zbavte svůj organismus všech zatěžujících látek a podpořte svůj imunitní systém pomocí zelených potravin.

Dnes a denně se v médiích setkáváme s titulky, které nás upozorňují na zhoršující se stav prostředí, v němž žijeme, špatnou kvalitu půdy a vodních zdrojů. Bohužel toxiny, jedy a těžké kovy jsou všudypřítomnými stopami dnešní doby. Pesticidy, herbicidy, chemické látky, konzervanty, barviva či těžké kovy se běžně vyskytují v potravinách, mase, vodě, v okolí, v lécích nebo amalgámových plombách. Záleží tak pouze na nás, zdali si necháme náš organismus dál zanášet těmito odpady, nebo jestli využijeme služeb zelených potravin a vyčistíme naše tělo od těchto jedovatých látek?!

Přestože si asi mnozí z nám myslí, že díky kontrolované bio a farmářské stravě, díky zdravému způsobu života, díky důsledné kontrole potravin jsme chráněni před těžkými kovy a jedy, opak je pravdou. Jedovaté látky získáváme z prostředí, v němž žijeme, ze vzduchu, který dýcháme, nebo z vody, kterou pijeme. Věděli jste, že pitná voda obsahuje, byť kontrolované, tak určité množství fluoridu nebo chloru? Věděli jste, že čistírny odpadních vod nedokáží z vody odstranit chemické látky a léčiva, tedy látky, které se potom v tělech ryb a živočichů dostávají na náš jídelníček? Věděli jste, že součástí amalgámových plomb je padesát procent rtuti? Nikdo z nás se nemůže zbavit těžkých kovů, jedů či nebezpečných zbytků léčiv. Chlorella však představuje ochranu proti těmto negativním jevům.

Chlorella léčí

Co jsou to vlastně těžké kovy?

Těžké kovy jsou látky, které mají tu vlastnost, že ohrožují životní prostředí, ale také poškozují zdraví všech živých tvorů. Jak už jsme si uvedli, tak těžké kovy a toxiny se vyskytují všude kolem nás. Přestože jsou nebezpečné již v malém množství, mají tu negativní vlastnost, že se snadno a rychle ukládají v našich tkáních, díky čemuž se jejich účinek ještě zvyšuje. Oč je nenápadnější nástup příznaků, o to je zásadnější pravidelné čištění našeho těla, třeba pomocí Chlorelly pyrenoidosy.

Těžké kovy se vyskytují všude kolem nás. Je jen otázkou času, kdy nás začnou ohrožovat

Nejznámějšími těžkými kovy jsou olovo, rtuť, hliník, kadmium, arsen. I když si to neuvědomujeme, tak se tyto látky běžně vyskytují v našem nejbližším okolí, třeba v čistících prostředcích, je z nich vyrobeno nádobí nebo dekorační předměty. Tyto látky však nacházíme také v chemickém a automobilovém průmyslu, v zemědělství, ve farmaceutickém průmyslu, v potravinách.

Největší nebezpečí dlouhodobého ukládání těžkých kovů v našem organismu tkví v tom, že ohrožují náš nervový a cévní systém. Kromě toho snižují funkci našich orgánů, sloužících k přirozené detoxikaci našeho organismu. Jsou to tedy samozřejmě játra a ledviny. Těžké kovy a toxiny stupňují riziko rozvoje chronických onemocnění, poškozují náš imunitní systém a zvyšují riziko výskytu nádorových onemocnění.

Civilizační choroby

Některé těžké kovy se doslova chovají jako parazité. Zastupují totiž úlohu minerálních látek a tvoří vazby s živinami, enzymy, nukleovými kyselinami atd. Jako příklad můžeme uvést, že třeba olovo zastupuje vápník v našich kostech, kadmium zastupuje zinek či arsen zastupuje fosfor. Je tak patrné, že nedostatek minerálů, ale i vitamínů nebo aminokyselin nahrává těmto těžkým kovům a toxinům v tom, aby se staly součástí našeho těla a cizopasily na něm.

Chlorella Aktif jako ideální prostředek pro detoxikaci našeho organismu

Chlorella pyrenoidosa je jednobuněčná řasa, která se na zemském povrchu vyskytuje již miliardu let. Obsahuje bohaté množství chlorofylu, ale také minerálů, vitamínů, aminokyselin či vlákniny. Mnohé výzkumy potvrzují, že právě Chlorella pyrenoidosa je výborným prostředkem pro detoxikaci našeho organismu. Chlorella obsahuje například velké množství zinku. Vědci potvrdili, že právě zinek hraje důležitou roli v narovnání chodu našeho imunitního systému v důsledku činnosti kadmia.

Myslíte si, že kadmium se vás netýká? Omyl! Kadmium se běžně vyskytuje v některých slitinách běžných kovů, ale také v bižuterii, v barvách. Nalezneme jej ale i v cigaretách nebo v pesticidech.

V roce 1984 byla v odborném periodiku Drug and Chemical Toxicology publikována analýza, která potvrdila dvojnásobně rychlejší proces detoxikace u hlodavců za podávání malého množství Chlorelly. Škodlivé insekticidy se tak z těl myší vyplavovaly mnohem rychleji než u druhého kontrolního vzorku.

Záleží pouze na nás, jakou budeme platit cenu za moderní způsob života

Vědecké výzkumy však byly prováděny již v sedmdesátých letech s velice podobnými závěry. Již v roce 1978 zjistil Dr. Steenblock neobyčejnou vlastnost Chlorelly, a sice vazbu mezi těžkými kovy a Chlorellou. Tato modrozelená řasa je totiž schopna na sebe navázat toxiny a těžké kovy, přičemž minerální látky a živiny nechává bez povšimnutí. Steenblock dále potvrdil, že buňky Chlorelly s těžkými kovy nejsou vyplavovány krví, nýbrž že odchází z našeho těla.

Tato zvláštní a ojedinělá vlastnost Chlorelly Aktif z této zelené potraviny dělá ideálního společníka pro detoxikaci našeho organismu. Téměř to vypadá, že Chlorella pozná, jakou látku má odvést z našeho těla pryč. Miliardy let evoluce však přinesly další pozitivní vlastnosti. Díky svému synergickému neboli společně působícímu efektu dokáže účinně bojovat proti zánětlivým procesům v našem těle. Taktéž snižuje riziko výskytu onemocnění provázejících otravu těžkými kovy, zlepšuje náš trávicí systém, odplavuje toxiny a čistí naši krev.

Chlorella také „zametá stopy“ po některých lécích a dalších chemických látkách. Existují dokonce studie, které potvrzují pozitivní účinky Chlorelly na náš organismus po vysazení hormonální antikoncepce nebo po vysazení antidepresiv.

Před několika lety byla provedena studie kostí, která prokázala až tisícinásobný nárůst olova v našich kostech oproti člověku z předminulého století. Maso a potraviny se dnes již neobejdou bez chemikálií, které jsou sice z krátkodobého hlediska nezávadné, ale jak je tomu dlouhodobě…? Ani vegetariáni nemají vyhráno, protože naše půda a rostliny jsou pupeční šňůrou spojeny se svým okolním prostředím. Otázkou by tedy nemělo být, proč začít detoxikovat naše tělo, nýbrž, kdy začít využívat daru zelených potravin, respektive Chlorelly pyrenoidosy?

Jak jste na tom vy? Už jste začali odstraňovat jedy a toxiny s Chlorellou Aktif?

K tomuto článku není otevřena diskuze