Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Spodní prádlo / foto: shutterstock

Nevhodný výběr spodního prádla může negativně ovlivnit vaše zdraví

Kromě toho, jestli zdravě jíme a doplňujeme vitaminy, má na zdraví vliv i spodní prádlo. Nevhodné kalhotky mohou způsobit nejen kožní problémy, ale třeba vaginální mykózu.

Při výběru spodního prádla se většina žen dívá na to, jak vypadá podprsenka nebo kalhotky po vzhledové stránce. Ale zdravotní stránka věci už je nezajímá. To je bohužel chyba. I spodní prádlo ovlivňuje naše zdraví a může stát za mnoha bolestivými a nepříjemnými onemocněními, záněty nebo ekzémy, kterých se na intimních partiích zbavujeme jenom stěží.

Sázejte na klasické kalhotky

Kožní problémy, vážné mykózy, záněty močového měchýře nebo v případě podprsenky bolesti zad a hlavy. To všechno může způsobit nevhodné spodní prádlo. Pokud bychom zůstali u kalhotek, naše pozornost by se při jejich nákupu měla soustředit na klasické kalhotky nebo takzvané francouzské kalhotky, které nemají vykrojené nohavičky. Mluvíme o kalhotkách, které se minimálně zařezávají, tudíž u nich hrozí minimální riziko toho, že bychom některým ze zmíněných problémů trpěli.

Klasické bavlněné prádlo

Pozor na umělé materiály

Zároveň bychom si měli dávat pozor na umělé materiály. Z těch se vyrábí hlavně tanga. Umělé materiály mají tendenci vlhnout a nevysychat. To vede ke vzniku ideálního prostředí pro vznik bakterií, které posléze způsobují gynekologické problémy. Umělých materiálů by se měly vyvarovat hlavně ženy, jež jsou na takové problémy náchylnější.

Krajkové prádlo

V ideálním případě se při výběru spodního prádla dívejte po stoprocentní bavlně. Ta je navíc hebká a extrémně příjemná.

A co stahovací spodní prádlo?

V současné době řada žen sází na stahovací spodní prádlo, a to hlavně ve chvíli, kdy odchází na ples nebo na jinou společenskou událost. Podle odborníků občasné nošení stahovacího spodního prádla nevadí, ale každodenní nošení už ano. Tak pozor na to.

Nevhodný výběr spodního prádla může negativně ovlivnit vaše zdraví

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!