Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Spánková porucha / foto: shutterstock

Nebezpečné projevy náměsíčnosti, které mohou končit i smrtí

Některé historky o náměsíčnosti jsou velice zábavné, ovšem jiným budete jen obtížně věřit. Náměsíčnost může být totiž ošklivé prokletí, které vám v těch nejhorších případech může přinést i smrt.

Noční kuchtík a jedlík

Náměsíčnost vám může přinést mnoho bizarních situací. Někdo maluje, někdo vaří, jiný skáče z okna, nebo se dokonce miluje s cizími lidmi. Jsou ale i lidé, kteří díky náměsíčnosti zemřou. Robert Wood z malé skotské vesničky se pravidelně několikrát do týdne ráno ve tři zvedne z postele a jde vařit. Nejčastěji kuchtí hranolky nebo omelety a přitom celou dobu spí. Problémem však jsou jeho žaludeční vředy, kvůli nimž by měl jíst jen malé porce a ne se uprostřed noci ládovat těmito pochoutkami. Navíc pracuje s mnoha ostrými předměty, nehledě na to, že by mohl podpálit kuchyň, nebo dokonce celý dům. Naštěstí na něj dohlíží jeho manželka, takže se zatím nic hrozného nestalo.

Náměsíčná žena

Smrt nočního chodce

Timothymu Brueggemanovi se jeho náměsíčnost stane smrtící. 13. ledna 2009 se vydá v noci na procházku pouze ve spodním prádle a vlněném tričku. Venku je přitom mínus 9 stupňů. Ráno jej najdou pouhých 175 metrů od jeho domu, zemřel na podchlazení. Zjištěnou příčinou smrti jsou léky na spaní, jejichž vedlejším účinkem je právě náměsíčnost. Timothy totiž trpěl nespavostí, a proto bral předepsané léky Ambien na spaní. Náměsíčnost si zřejmě přivodil kombinací prášku zapitým notnou dávkou alkoholu.

Náměsíčný muž

Vrahem ve spánku

Ve spánku může člověk i zabíjet, aniž by o tom věděl. Přesně to se stalo 23letému Kennethu Parskovi z Toronta. Ten, ač má milující manželku a roční dcerku, propadne po ztrátě práce hazardním hrám a kvůli dluhům spí čím dál hůř. Osudné noci 23. května 1987 sedne za volant a ujede 23 kilometrů do domu manželčiných rodičů, kde je začne zběsile bodat nožem. Tchyně jeho útok nepřežije, tchán má víc štěstí. Kenneth je obvinění nakonec zproštěn, ale musí na dlouhodobé léčení.

Zdroje:

Časopis Epocha č. 19/2009

Náměsíčnost může přinést i smrt

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!