Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Očkování / foto: shutterstock

Jak se připravit na očkování proti koronaviru?

Očkování proti koronaviru je velké téma, které rozhodně stojí za diskuzi. Aktuálně existují dva tábory, a sice ti možnosti naklonění a ti, kteří vakcinaci zavrhují. Patříte do první zmíněné? Prozradíme, jak se na očkování připravit.

Podpořte svůj imunitní systém

Ať už jste se rozhodli podstoupit či nepodstoupit očkování proti koronaviru, v každém případě je zapotřebí dané rozhodnutí respektovat. Pokud jste se však rozhodli vakcinaci podstoupit, posilujte navíc svůj imunitní systém. Než zamíříte do očkovacího střediska, neměli byste prodělávat žádné akutní infekční onemocnění, kam se řadí také rýma či jiná podoba nachlazení. Obzvlášť se zvýšenou teplotou nebo horečkou nekráčejte pro první nebo druhou dávku vakcíny.

Svůj imunitní systém posilujte doplněním vitaminů (především vitaminu C a D), začněte se otužovat a svůj dosavadní jídelníček přeměňte na pestrou a vyváženou stravu.

Vitamín C

Spánek posiluje člověka

Co se nevyplácí podceňovat je spánek. Podle posledních průzkumů trávíme spánkem až třetinu svého života, kvůli čemuž nemusíme mít špatné svědomí. Právě naopak - jedná se o činnost, kterou lidské tělo potřebuje. Pakliže ji bude postrádat, neodpočine si dostatečně a bude rázem náchylnější na vznik mnoha zdravotních problémů a nemocí. Unavené tělo se také může hůře vyrovnávat s očkováním proti koronaviru.

Pokud vás trápí nespavost, místo léků sáhněte po bylinkách. Skvěle funguje meduňka, z níž si připravte třeba skvělý čaj těsně před ulehnutím do postele.

Zdravý spánek

Hlavně žádný stres

Není tajemstvím, že stres tělu i zdraví jako takovému škodí. Pakliže si ho pustíme do svého života, tělo se rázem stane náchylnější prakticky na všechno. Proto se snažte zachovat klid ve všech okamžicích, které se přes den stanou.

Zejména dlouhodobý stres je velmi nebezpečný. Krátkodobý či výjimečný funguje skvěle jako vnitřní motivace, ale pokud u vás stres přetrvává déle, může to mít neblahé důsledky. Vyplatí se sáhnout opět po bylinkách, které mají za úkol zklidnit člověka.

 

Zdroj:

https://www.drmax.cz/pece-o-zdravi/ockovani

Jak se připravit na očkování proti koronaviru?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!