Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kratom / foto: https://www.nejlepsikratom.cz/

Kde koupit kratom

Kratom na internetu koupíte velmi snadno. Když do vyhledávače zadáte slovo "kratom", vyskočí na vás desítky nejrůznějších e-shopů. Ne každý však prodává kvalitní kratom a můžete naletět i na zbytečně vysokou cenu.

Ceny kratomu se pohybují do 300 Kč za sto gramů až po 800 Kč za sto gramů. Koupit kratom za osm set vám říkám jako prodejce, že je to spláchnutí peněz do záchodu. U kratomu zřejmě nikdy nebude platit to, že čím dražší je, tím musí být lepší, silnější a kvalitnější.

Hned vám objasním proč. Někdy se totiž stává, že menší prodejce bez stálé klientely má naprosto totožného dodavatele z Indonésie jako některý obří e-shop s kratomem. Prostě a jednoduše oba prodávají naprosto identický kratom. Rozdíl je v tom, že jeden ho nabízí za tři sta a druhý, s delším působením na trhu a stálou klientelou, ho nabízí za osm set. Dalším nesmyslem je kupovat kratom v automatech. Těch bohužel stále přibývá a ceny kratomu jsou zde naprosto přestřelené a nesmyslné.

Jak se pozná, že prodejce nabízí kvalitní, silný kratom? Pozná se to z "latoratorních testů". Všichni prodejci na svých webech vykřikují, že nejsilnější je Green Bali, další že Green Borneo, a tak bych mohl ještě chvíli pokračovat. Je naprosto jedno, jaký je to kratom a jaký má název. Síla kratomu závisí čistě na množství alkaloidů (účinných látek) obsažených v kratomovém prášku.

Kratomový prášek

Kratom má alkaloidů více než čtyřicet. Pro nás je však nejdůležitější alkaloid s podobným názvem jako strom, z nějž jsou listy zpracovány do výsledného produktu, kratomu. Tento alkaloid se nazývá Mitragynin. Platí tedy, že čím větší obasah Mitragyninu, tím má kratom větší potenci (sílu). V naší zemi, ale obecně všude ve světě, kde se dá kratom koupit, to znamená, že kratom s obsahem od 0,8 % je velmi slabý. Naopak pokud narazíte na prodejce, který má provedené testy na obsah Mitragyninu, a naleznete tam hodnotu okolo dvou procent, můžete si být jisti, že takový kratom je absolutní špička.

Na laboratorní testy si ale dávejte pozor. Velmi mnoho z nich jsou pouze "vypůjčené" a jejich majitel je naprosto jiná osoba, než je majitel e-shopu, který jej na svém webu předvádí a vydává za svůj. Jak takový pravý certifikát vypadá? Na to se můžete podívat například na mém e-shopu Nejlepsikratom.cz v sekci "laboratorní testy". Takový "vypůjčený" certifikát poznáte někdy jednoduše, někdy je to velmi obtížné. Obecně se ale dá říct, že "vypůjčený" dokument neobsahuje název e-shopu, který se jím prokazuje. Někdy dokonce můžete vidět, že zadavatel je na dokladu záměrně začerněný. Někteří prodejci zašli ještě dál a místo textu si dají na doklad logo svého obchodu. Takto pravý doklad rozhodně nevypadá. Někteří prodejci mohou namítat, že certifikát jim poskytnul jejich dodavatel, avšak pravdou je, že tyto certifikáty jsou nepřenosné a prokazovat se jimi může pouze a jenom ten, který testy skutečně nechal provést. Jinými slovy nemáte žádnou jistotu, komu vlastně doklad patří nebo patřil.

Kratomový list

Abychom si tedy shrnuli otázku, kde koupit kratom? Prodejce by měl tedy mít testy na obsah Mitragyninu a zároveň se přesvědčte, že certifikát není nějakým způsobem upravený.

Opravdu je nejlepší vybírat pečlivě při první vašem nákupu. Pokud už si nějaký e-shop vyberete, tak nezůstávejte jen u jednoho. Je lepší objednat hned z několika a opravdu porovnat ceny a kvalitu.

Pokud se vám můj návod na to, kde koupit kratom líbil, budu samozřejmě velice rád, když navštívíte i náš e-shop Nejlepsikratom.cz, kde si vybere jak začínající "sběratel", tak i zkušený zákazník.

K tomuto článku není otevřena diskuze