Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bio Hacking / foto: shutterstock

Biohacking aneb cesta, která změní váš život k lepšímu

Možná jste slyšeli slovo biohacking. V poslední době je velmi často skloňovaným pojmem. O co se jedná? Proč a jak dokáže změnit váš život směrem k lepšímu?

Co je biohacking

Jedná se o metodu, jak porozumět svému tělu, a tím ovlivnit jeho fungování. Dá se tak laicky přeložit jako set životních změn, které můžou maximalizovat potenciál vašeho těla a díky tomu se budete cítit mnohem lépe. Obecně jde o jistý druh experimentování v oblasti spánku, redukce stresu, zvyšování tělesné kondice, cvičení, stravování.

Fyzická i duševní pohoda
Fyzická i duševní pohoda – Zdroj: Shutterstock.com

Jak na biohacking v několika bodech

Ano, každé tělo je jiné. Stejně tak i odlišně reaguje na různé změny a úpravy. Jestli nechcete hned do začátku testovat vědecké přístupy k analýze vstřebávání a vlivu živin, pak stačí, když pro začátek zkusíte jen následujících pár bodů. Pozorujte, jak na vás působí. A co tedy dělat?

Meditujte, neboť to vede k intenzivnímu vnímání vlastního těla i mysli. Stačí začít s 10 minutami denně. Snažte si dopřát kvalitní spánek. Je jen na vás, kolik hodin je pro vaše tělo optimální. Buďte v kontaktu s přírodou, tj. odpočívejte v přírodě, vychutnejte si poslech ptačího zpěvu, vyrazte do přírody, do lesa a dýchejte čerstvý vzduch. A s tím souvisí i potřebný vitamín D získaný z pobytu venku na sluníčku. Slunce pomáhá zlepšit náladu, ale také kognitivní funkce mozku.

Zařaďte do svého jídelníčku čerstvé potraviny, dostatek zeleniny, ovoce, vlákniny. Vyřaďte cukry a záhy uvidíte značný efekt. Nezapomeňte se hýbat. Zjistěte, která fyzická aktivita vás baví. Cvičení volte úměrně vašemu věku, váze i zdravotnímu stavu.

Zdravá strava
Zdravá strava – Zdroj: Shutterstock.com

Detaily, které ovlivňují váš běžný život

Biohacking je cestou neboli změnou k lepšímu životu. Proto poslouchejte správnou hudbu. Zde opět testujte, která hudba má na vás uspávací, uklidňující efekt a naopak, která motivuje k výkonu, dává vám více energie apod. Důležitý je pravidelný režim, který se týká především času vstávání, práce, jídla, odpočinku. Je dobré se snažit naladit na pozitivní vlnu a být vděční. Pomáhá také to, když si každý den řeknete tři věci, za které jste ten den vděční.

K biohackingu patří také bylinky a jiné doplňky. Biohackeři užívají nootropika, tj. doplňky stravy, které obsahují látky s pozitivním účinkem na mozek, podporují a čistí mysl.

 

Zdroje:

https://lifetest.eu/cs/blog/14/biohacking-a-jeho-vliv-na-zdravi

https://www.rehabilitace.info/zdravotni/co-je-to-biohacking-a-jak-ho-vyuzit-ve-svuj-prospech-jak-na-biohacking/

 

 

Biohacking aneb cesta, která změní váš život k lepšímu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!