Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Opalování / foto: shutterstock

Rychlé opálení bez rizika: Proč dát šanci samoopalovacímu krému?

Je možné mít krásně opálené tělo, aniž byste se museli dlouze vystavovat škodlivému slunečnímu záření? Samoopalovací krémy nabízejí expresní způsob, jak kýženého efektu opálení dosáhnout.

Říkáte si, jak to vlastně celé funguje? Schopnost samoopalovacích přípravků propůjčit pokožce sluncem políbený vzhled, tkví v syntetické látce DHA (dihydroxyaceton), která je známá také pod názvem glyceron. Tato látka vytváří reakci s odumřelými kožními buňkami, díky čemuž dokáže rychle změnit barvu vrchní vrstvě pokožky, a to dokonce až na několik dní. Dobrou zprávou také je, že v dnešní době můžete narazit i na samoopalovací přípravky na přírodní bázi. Ty obsahují DHA, které se získává například z červené řepy nebo třtiny.

Opalovací krémy
Opalovací krémy – Zdroj: Shutterstock.com

Při aplikaci nezapomeňte, že méně znamená více

Nanášení samoopalovacího krému není nikterak složité a zejména praxí v tom budete lepší a lepší. Pokud jste ale absolutní začátečníci, rozhodně nepodceňte doporučený návod od výrobce a pamatujte si, že lepší je ze začátku nanášet přípravek v tenké vrstvě. Nejprve se obecně doporučuje na pokožku použít peeling, aby se docílilo rovnoměrně opáleného a přirozeného vzhledu. Poté se přípravek na pokožku nanáší pomocí krouživých pohybů a ideálně za použití speciální rukavice, která je k tomu určená. Nezapomeňte ani na lokty, kolena a paty. Pokud přípravek nanášíte holýma rukama, důkladně si je ihned po aplikaci umyjte a počkejte alespoň deset minut, než se oblečete.

Bezpečné opalování
Bezpečné opalování – Zdroj: Shutterstock.com

Je to skutečně bez rizika?

Pokud máte velmi citlivou pleť, je možné, že na některou složku přípravku budete mít alergickou reakci. Takže je dobré otestovat samoopalovací krém nejprve na malé ploše, kterou máte pod oblečením. Dle doporučení by se samoopalovacím produktům měly vyhnout těhotné ženy, jelikož součástí složení bývá β-karoten, který zapříčiňuje nadprodukci  vitamínu A. To může narušit zdravý vývoj plodu. Vhodná pro ně proto není ani přírodní varianta těchto přípravků. Jinak by mělo být používání samoopalovacích krémů bezpečné a záleží jen na vás, zda sáhnete po klasické syntetické či přírodnější formě přípravku.

 

Zdroje:
https://www.vitalia.cz/clanky/samoopalovaci-kremy/
https://www.pilulka.cz/8-nejcastejsich-otazek-o-samoopalovacich-kremech

Rychlé opálení bez rizika: Proč dát šanci samoopalovacímu krému?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!