Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ovocné koktejly / foto: shutterstock

S přenosným mixérem si uděláte zdravé smoothie i na cestách

Smoothie je jednou z nejlepších možností, jak do sebe dostat porci vitaminů – nejen z ovoce, ale i ze zeleniny! Dobrou zprávou je, že tuto zdravou svačinku si snadno připravíte nejen doma, ale i na cestách. Stačí si pořídit přenosný mixér.

Smoothie je vynikající snídaně nebo svačinka, která vás nebude stát příliš mnoho času. Stačí jen vzít oblíbené suroviny, dát je do mixéru a zapnout. Vmžiku je připravený pokrm plný vitamínů a energie!

Smoothie s ovocem i zeleninou

Jediné, co potřebujete, je zásoba ovoce a zeleniny, a pak nějaký dobrý mixér. Do smoothie se dá opravdu s úspěchem rozmixovat i zelenina, aniž by to bylo nějak poznat na chuti. Zapamatujte si to, je to totiž skvělý trik pro děti, které odmítají zeleninu konzumovat. Ve smoothie se výborně ztratí třeba špenát, zároveň ho skvěle obarví nazeleno.

Spoustu receptů na smoothie najdete online, vynikající jsou například:

  • Mléko, mražené jahody, mražené borůvky a řecký jogurt, dochutit skořicí.
  • 1 avokádo a 2 banány (mražené a nakrájené), k tomu 1,5 hrnku mléka.
  • Kokosové mléko, vanilkový řecký jogurt, ½ mraženého banánu, ostružiny, strouhaný kokos.

Experimentovat se dá s ledasčím. Přidáním jogurtu nebo mléka navíc k porci vitamínů dodáte ještě bílkoviny, které zasytí. To nejlepší na tom je, že zdravou svačinku si připravíte i mimo domov!

Zdravé smoothie

Přenosný mixér pro rychlé svačinky na cestách

Na trhu je totiž k dostání přenosný mixér. Je to docela malé zařízení, podobně jako třeba termoska, které se dá použít bez zapojení do elektřiny. Mixér se nabíjí přes USB-C, na jedno nabití zvládne až 15 mixovacích cyklů.

Smoothie maker je vyroben z odolného tritanového plastu, takže si ho bez problémů můžete vzít s sebou na výlet nebo do práce. Součástí je 475ml nádoba, ze které lze přímo pít. Ráno si tedy do smoothie makeru připravíte kousky ovoce, v práci rozmixujete a máte připraveno čerstvé smoothie na celé dopoledne.

K tomuto článku není otevřena diskuze