Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dodavatel elektřiny / foto: Shutterstock

Měníte dodavatele elektřiny a plynu? Na tyto 3 věci nezapomeňte!

Rozhodli jste se pro změnu dodavatele energií? Možná není divu, jelikož váš údiv nad aktuálními fakturami se pomalu proměnil ve vztek a situace logicky gradovala.

V současné době naštěstí nepředstavuje takováto změna nic moc zvláštního. Trh je maximálně konkurenční a není problém najít přesně takového dodavatele, který vám bude po všech stránkách vyhovovat. Jestliže se ptáte, co všechno je třeba brát při výběru v potaz, jste na správné adrese. V následujících řádcích vás upozorníme na 3 velmi důležité aspekty, jež se nevyplácí opomenout.

Cena na prvním místě

V první řadě se soustřeďte na celkovou cenu za měrnou jednotku. Čím je nižší, tím pochopitelně lépe pro vás. Jen si dejte pozor, aby po vás dodavatel nechtěl nějaké záruky jako protiváhu tomu, že vám poskytne cenu na úplném minimu. Zároveň si kontrolujte, co vlastně za danou pravidelně placenou částku máte. Určitě je dobré získat i servis a jiné nadstandardní služby. Levnou elektřinu i plyn nabízejí například menší dodavatelé, kteří mají své vlastní zdroje, a mohou se tak dostat i pod cenu energetických gigantů.

Transparentní podmínky

Dokázali byste si v obchodě koupit něco, o čem vůbec nic nevíte? Nejspíše ne a trvalo by vám i několik minut či hodin, než byste si potřebné informace zjistili. Přesně tak postupujte i v případě výběru nového dodavatele energií. Od počátku až do konce, tedy dotáhnutí přestupu, musíte vědět, na čem jste. O levném plynu a dalších podmínkách musí dodavatel všechno uvést na svých internetových stránkách. Nejsou-li jeho podmínky transparentní, raději zvolte jinou společnost.

Férové jednání a pomoc s přestupem

Ne vždy je jednání s dodavatelem energie zrovna na úrovni. Mnohdy jste pouhým číslem elektroměru a plynoměru. Takto byste si při čekání na pobočce ani nikdy jindy připadat neměli! Pomoct by vám měl dodavatel i s případným přestupem. A náš tip? Určitě se podívejte na https://www.epet.cz/.

K tomuto článku není otevřena diskuze