Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Přežil bez vody ztracený v poušti

Henry Morello (84) byl nalezen po pěti dnech polomrtvý v poušti.

„Můj mobil umřel, baterie u auta umřela ... a já si myslel, že je řada na mně,“ řekl Morello reportérům AP.

Starý muž ale přežil a svůj příběh vyprávěl v nemocnici, kde se zotavuje. Ačkoliv je to diabetik a aby přežil, pil směs do ostřikovačů, byl prý ve velmi dobrém stavu.

Morello říká, že se ztratil poté, co si uvědomil, že špatně odbočil. Snažil se auto obrátit a uvízl v příkopu. Pokusil se vrátit se pěšky k hlavní silnici, ale chodí o holi a s potížemi, takže daleko se nedostal a raději se vrátil. Pak odlomil z auta kus pochromovaného plechu a dal ho na střechu. Doufal, že si někdo všimne záblesku. Tekutiny získával filtrováním kapaliny do stěračů přes ubrousek a v noci se zahříval koberečky z podlahy. Nakonec ho našli po pěti dnech. Slyšel prý zaklepání na okénko, podíval se, uviděl mladíka a uvědomil si, že útrapy skončily.

„Prostě jsem ho políbil. Zdálo se mi, že vypadá fakt jako anděl,“ řekl k tomu zachráněný muž. Zachránce patřil mezi více než stovku dobrovolníků, kteří Morella hledali. Akci pomáhal organizovat přítel starého pána Jim Sheehan, který po starém kamarádovi pátral v malém letadle.

Nejtěžší prý byly pro ztraceného muže noci, protože se bál samoty. Dny tak nepříjemné nebyly, ale nudil se tak, že několikrát přečetl manuál od auta. Z nechtěného dobrodružství se poučil.

„Už nikdy nebudu jezdit pouští bez zásoby vody,“ prohlásil.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5