Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Matěj Ruppert / foto: cojeco.cz

Andělská nuda, průměr a konzervy

Nic naplat, český hudbymilovný tvor je konzervativní a má rád své jisté.

Bohužel se to vztahuje i na takřečenou Akademii populární hudby, která nominacemi na letošní hudební ceny Anděl opět prokázala, že jí nic masově oblíbeného a zcela nevzrušivého není cizí.

To je Hrůza, nominace pro Koláře!
Hned čtyři nominace urvala funková skvadra Romana Holého Monkey Business, jednu navíc ještě ukořistil zpěvák Matěj Ruppert, jemuž mimochodem konkurují Michal Hrůza a samozřejmě – ó hrůzo – nezničitelný kýčař Petr Kolář.

Neveselý pohled skýtají rovněž nominace na kapelu roku, kde jasně vyčnívají Sunshine, následovaní gymnaziálně-bigbítovou Vypsanou fiXou a bezpohlavními Chinaskami. Posledně jmenované uskupení krom toho aspiruje na kategorii popové album roku, doprovázeno nahrávkami Lucie Bílé a Monkey Business.

Zajímá-li vás, kdože se utká v souboji o sošku za nejlepší rockové album, vězte, že se štěstí usměje na někoho z trojice Vypsaná fiXa, Tři sestry a Sunshine.

Zpěvačkou roku bude buď Aneta Langerová, miláček národa Lucie Bílá, případně její nová mladičká kámoška Ewa Farna. Nejtristnější pohled je ovšem zřejmě na nominace v kategorii objev roku, kde se zpěvačka Markéta Irglová tísní s kinderpunkovými Mandrage a puberťáckým eurodanceovým nesmyslem Le Monde.

Bravo, páni akademici
Zbývá dodat, že výsledky budou zveřejněny na slavnostním ceremoniálu. Celá taškařice propukne 3. dubna v Sazka Areně, tou dobou známé už jako O2 Arena.

Průvodcem večera bude Richard Krajčo, takto frontman rovněž nominovaného Kryštofa, coby hosté vystoupí dosud nezveřejnění umělci.

Zbývá jen tiše doufat, že pan Petr Šiška nezopakuje lapsus s vystoupením obnoveného Kreysonu s hostující německou metalovou pěnicí Doro, který vešel ve známost jako nejbizarnějších několik minut v živém televizním vysílání za hodně dlouhou dobu. I když, na druhé straně, alespoň by byla legrace.

Co si myslíte o nominacích na Anděla?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 19