Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nokia 5310 / foto: Shutterstock

Nokia 5310 XpressMusic – přehrávač s mobilem

O málokterém mobilním telefonu se dá říci, že by byl opravdu kvalitním hudebním přehrávačem. Nový přírůstek do řad hudebních mobilů jménem Nokia 5310 XpressMusic je na tom však zcela jinak.

To, že tady půjde hlavně o hudbu, nenapovídá totiž jen jeho název, ale také i speciální hudební tlačítka a 2 GB paměťová karta v ceně!

Hudba až na prvním místě

magazin.cz
Pokud si říkáte, že přenosný hudební přehrávač by měl být hlavně kompaktní, tenký, precizně zpracovaný, dostatečně lehký a měl by mít i svůj styl, pak máte zjevně stejný názor, jako měli konstruktéři tohoto přístroje.

Objem pouhých 44 cm3 a hmotnost 71 gramů i s baterií dávají tušit, že Nokia 5310 XM není jen tak obyčejný telefon. Jeho tenkých 9,9 mm jej předurčuje k tomu, aby se schoval všude tam, kam se vejde i běžný hudební přehrávač, který však nic jiného než přehrávat hudbu neumí.

O to, abyste mohli tohoto drobečka pohodlně nosit celý den v kapse od kalhot nebo v batohu, se starají i dvě zajímavé funkce – klasický 3,5 mm jack konektor umístěný na horní straně přístroje tak, jak je u hudebních přehrávačů zvykem, a podpora pro stereo Bluetooth sluchátka.

magazin.cz
Je tedy jen na vás, jaká sluchátka k Nokia 5310 XM připojíte - jestli se rozhodnete pro absolutní komfort v podobě hudby bez drátů. Přehrávač navíc nebudete muset vytahovat z kapsy nijak často, 2 GB paměťová karta v ceně, slot na microSD karty o velikosti až 4 GB a výdrž až 20 hodin pro přehrávání hudby vám klidně vystačí na celý den. A když vás omrzí hudba uložená na paměťové kartě? Pak je tu k dispozici samozřejmě také FM rádio.

Řada formátů
Stejná volnost panuje i při volbě hudebního formátu. Vedle MP3 zde najdete podporu i pro formáty WMA, MP4, AAC či eAAC+. O komfort při přehrávání hudby se postará i podpora playlistů a grafiky alba, tři speciální tlačítka na boku přístroje určená pro ovládání hudebních funkcí a také pokročilý ekvalizér umožňující nastavit si zvukový výstup přesně tak, jak je vašim uším nejmilejší.

O tom, že vedle hudby lze na dvoupalcovém displeji s rozlišením 240×320 a podporou pro 16,7 milionu barev přehrávat samozřejmě i video, se ani není třeba zmiňovat.

Je libo také mobil?

magazin.cz
Zatím si možná říkáte: „No dobrá, tohle všechno zvládnou i další hudební přehrávače.“ My jsme ale s výčtem funkcí teprve začali. Teď se totiž dostáváme také k telefonní části.

Tu pohání výkonný operační systém Symbian S40 3.0, takže se můžete těšit na vestavěný internetový prohlížeč, e-mailový klient, prohlížeč dokumentů Microsoft Office a Adobe Acrobat nebo podporu pro široké portfolio her.

Dále tu máme GPRS, MMS, WAP 2.0, Bluetooth 2.0, připojení k počítači přes microUSB 2.0 kabel, který je v ceně, vestavěná 30 MB paměť s adresářem na 2000 kontaktů a kalendářem pro 3000 záznamů a mnohé další a další funkce. Tak schválně, zvládnou všechno tohle i běžné hudební přehrávače?

Nokia 5310 XpressMusic pořídíte za cenu již kolem 7 200 Kč.


Více informací na www.nokia.cz

Líbí se vám tahle Nokia?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 210