Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lil Wayne / foto: giantmag.com

Raper Lil Wayne na dně. Vykrádá Stouny

Není radno zahrávat si s kapelou Rolling Stones, respektive její nahrávací společností. Na vlastní kůži to pocítil rapper Lil Wayne, který se dočkal žaloby.

Za co? Zdánlivá maličkost, Lil Wayne, vlastním jménem Dwayne Michael Carter, přišel se skladbou Playing With Fire, v níž zástupci nahrávací společnosti Abkco Music rozpoznali upravenou verzi stonesovské Play With Fire, kterou si raper předělal k obrazu svému. Bohužel bez povolení, v čemž hlavouni spatřují porušení autorských práv a nekalou soutěž. A na to konto milého Waynea a jeho tým zažalovali.

Negativní reklama prodává
Největší problém je podle společnosti v tom, že Wayneova verze je jasnou odvozeninou původní hudby a textu, do něhož ale raper zamontoval „explicitní, urážlivý a sexistický jazyk“ a vzbuzuje tak v nic netušících posluchačích, že Rolling Stones jsou s těmito „úpravami“ svolní.

Žaloba byla podaná u federálního soudu v Manhattanu a požaduje blíže nespecifikované odškodné. Snad na to Lil Wayne bude mít, koneckonců úspěch jeho asi nejzdařilejšího alba Carter z roku 2004 mu celkem slušně ztučnil bankovní konto a dá se předpokládat, že ani zmíněná kontroverzní předělávka stonesovské skladby nezůstane bez povšimnutí. Neboť jaká reklama funguje nejspolehlivěji? Negativní.

Zachraňují před hluchotou
Pokud jde o strýčky valící se kameny, hřejí se na výsluní díky skvělému koncertnímu filmu Martina Scorseseho Shine a Light a zpěvák Mick Jagger se navíc nově stal jednou z tváří kampaně Hear The World, která má za cíl informovat občany o tom, jak si chránit sluch a případně se vypořádat s eventuálním poškozením sluchu nebo jeho úplnou ztrátou.

Dalšími osobnostmi, které se do kampaně zapojily, jsou Annie Lennox, Amy Winehouse nebo Lindsay Lohan.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 272