Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

První trailer z nového Harry Pottera

Konečně! První ukázky ze šestého dílu kouzelnické ságy Harryho Pottera s podtitulem Princ dvojí krve jsou odtajněny.

Nadržené fanoušky čekající na nová filmová dobrodružství Harryho Pottera jistě potěší první trailer k filmu s podtitulem Princ dvojí krve. Ten nám alespoň trochu dává nahlédnout do atmosféry netrpělivě očekávaného snímku.

A ta je, jak se zdá, ještě hustší a temnější, než ve všech předchozích dílech dohromady. Žádný rodinný film, jen beznaděj, deprese a smutek, které ostatně vyzařují i z knižní předlohy.

magazin.cz

Takhle vypadal Brumbál v době, kdy potkal svého největšího protivníka

Jasně, stejně jako v knize, jsou i tady odlehčení hlavně v podobě problémů dospívajících, milostné strasti jak Harryho, tak jeho souputníků Rona a Hermiony. Ale jak sami víte, mnohdy ani problémy dospívajících nejsou dvakrát k smíchu.

 

magazin.cz

Mladý Tomm Raddle, pozdější Lord Voldemort.

Princ dvojí krve je šestým pokračováním nejúspěšnější románové série všech dob, který na svět přivedla kdysi chudá svobodná matka, dnes multimilionářka J.K. Rowling. Jeho česká premiéra je naplánována na 27. listopadu letošního roku.
 
Do té doby se potterovští nadšenci budou moci spokojit s tím, co obsah traileru naznačuje. Mají se bát o osud Harryho nejlepšího přítele Rona Weasleyho.

magazin.cz
 Přežije Ron? Dokáže Harry zachránit Rona otráveného jedem?

Pravověrní fanoušci jistě mají každý ze sedmi dílů přečtený již nejméně třikrát, a tak vědí, jak vše dopadne. My spoilerovat nebudeme, i když vůbec nevěříme, že někdo neví, jak to vlastně skončí...

To ale není důležité, podstatné je vidět, jak si režisér David Yates, který má na svědomí už předchozí dobrodružství s podtitulem Fénixův řád s předlohou poradil. Zdá se, že Yates stejně jako minule i tentokrát rezignoval na pohádkové motivy a soustředil se na budování atmosféry a psychologie postav.

magazin.cz

Ukázka kouzelnických schopností

Jelikož je samotná autorka, která na natáčení i tvorbu scénáře neustále a tvrdě dohlíží, s Yatesem spokojená, zůstane tento režisér s Harrym nejspíš až do konce.

magazin.cz

Brumbál v zápalu boje

Připomeňme ještě, že poslední kniha Relikvie smrti byla kvůli délce a složitosti děje pro filmařské účely rozdělena do dvou filmů, z nichž první část je naplánovaná do kin v roce 2010, druhá pravděpodobně ještě o rok později.

Trailer:

 

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 356