Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Odmítá váš partner sex?

Nevíte proč? Důvodů může být hned několik. Chuti na sex vás spolehlivě zbaví třeba stres, únava, mnoho práce a povinností, těžká životní situace nebo zdravotní problémy.

Pokud je sexuální abstinence dlouhodobá, určitě byste to neměli jen tak přehlížet. Nedostatek společných intimních chvilek vede často k hádkám a odcizení partnerů. Vztah je pak v ohrožení. Pokud jeden druhého neustále odmítá, odmítaný může být ponížený.

Ve vztahu by si měl každý z nás uvědomit, že sex je důležitý, aby se nevytratila láska a spokojenost. Podle lékařů častěji pohlavní styk odmítají ženy než muži. Sexuologové pak tvrdí, že pokud jeden z partnerů nemá chuť na sex, měl by se se svým protějškem rozumně domluvit na kompromisu, aby se oba vyhnuli nepříjemné situaci. Důvěrný rozhovor mezi partnery také může zabránit tomu, že si odmítaný jedinec začal hledat milence.

Nepropadejte ihned panice a zoufalství, když váš protějšek odmítá sex. Vášeň můžete do vztahu mnohdy vrátit. Inspirujte se.

 

Komunikace

I přesto, že se vám do důvěrného rozhovoru s partnerem možná nechce, upřímná komunikace je v tomto případě základ. O svých potřebách, touhách i problémech je třeba vždy hovořit otevřeně. Váš protějšek možná jenom nechápe, neví nebo si neuvědomil, že je pro vás sex důležitý. A během rozhovoru se pravděpodobně dozvíte, proč váš partner vlastně po sexu netouží a můžete s tím společně něco udělat.

magazin.cz

 

Doteky

Uvědomte si, jestli jste nezměnili chování ke svému partnerovi. I přesto, že nemáte zrovna chuť na erotické hrátky, nebraňte se dotekům. Pokud totiž zmizí i ty, časem se od sebe odcizíte. Dotýkejte se jeden druhého, objímejte se. Tak si vzájemně dokážete, že toužíte stále po své blízkosti, i když vám to v posteli poslední dobou zrovna neklape.

 

Na partnera netlačte

Pokud váš partner odmítá sex, to nejhorší, co můžete udělat je to, že na něho začnete tlačit. Proto mu neříkejte, jak si jiní lidé dopřávají sex každý den a nic mu nevyčítejte. Tím by se všechno jenom zhoršilo. Problém řešte s klidem a hlavně trpělivostí.

 

Erotické pomůcky

Vášeň pomohou navrátit i erotické pomůcky. Možná totiž jenom potřebujete svůj milostný život trochu okořenit. Vyzkoušejte proto něco nového.

 

Ven z ložnice

Nejčastěji se lidé milují v ložnici. Ovšem právě zde se páry i nejčastěji hádají. Proto změňte stereotyp a užívejte si příjemné chvilky s partnerem mimo ložnici. Vyrazte si někam na klidný a romantický víkend. Nebo vyzkoušejte sex třeba ve sprše. S partnerem byste se také měli domluvit na tom, že si problémy nebudete nosit do postele a budete je řešit jinde.

magazin.cz

 

Zdravotní problémy

Odmítání sexu, ztrátu chuti na erotické hrátky nebo potíže s erekcí, to vše může souviset s naším zdravotním stavem. Někdy tedy pomůže návštěva lékaře a brzy se budete sexu věnovat tak jako dříve.

 

Pomoc odborníka

Pokud si s partnerem při řešení problému nevíte sami rady, nebojte se odborné pomoci. Specialista, ať už psycholog či sexuolog, jistě najde příčinu daného problému a zároveň i jeho řešení. Není nic jednoduššího, než si nechat pomoci od odborníků. A není to žádná ostuda ani ponižující zkušenost. Za spokojené partnerské soužití vám to jistě stojí.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!