Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jídlem k lepšímu orgasmu

Víte, že existují potraviny, které dokáží podpořit orgasmus? Není se čemu divit, vždyť to, co jíme, ovlivňuje i náš psychický či fyzický stav.

Podle vědeckých studií dosáhne orgasmu během sexu pouhých třicet procent sexuálně aktivních žen. To způsobuje celá řada faktorů. Sex ovlivňuje mimo jiné stres nebo třeba zdravotní stav a péče o něj.

Absenci orgasmu či snížení chuti na sex pak mohou mít na svědomí i některé léky. Patří k nim například hormonální antikoncepce nebo antidepresiva. Také je dobré nezapomínat na pravidelný pohyb, který člověka udrží v dobré fyzické kondici, vytvaruje mu postavu a dodá i trochu sebevědomí. To se podepíše i na kvalitě sexuálního života.

V neposlední řadě ovlivňuje sexuální život a orgasmus složení jídelníčku. Je vhodné do něj zařadit potraviny bohaté na zinek, hořčík a také zdroje kvalitních bílkovin. V omezené míře by měl jídelníček obsahovat i zdroje komplexních sacharidů. Ženy, které mají problém dosáhnout orgasmu, by měly omezit konzumaci sladkého, kávy a energetických nápojů. Dále je vhodné zvážit užívání hormonální antikoncepce nebo antidepresiv.

Co je vhodné zařadit do jídelníčku?

 

Hořká čokoláda

Hořká čokoláda je jednak účinným afrodiziakem, zároveň dokáže zlepšit podle endokrinologů kvalitu sexuálního života, a to díky látce s názvem fenyletylamin. Ta pomáhá člověku se uvolnit a dokáže odstranit stres, který právě velmi často způsobuje neschopnost dosáhnout vyvrcholení. Celkově má kvalitní hořká čokoláda velmi dobrý vliv na psychický stav člověka. Během konzumace této pochoutky dochází k uvolňování hormonu serotoninu, který způsobuje dobrou náladu a pocit štěstí.

Vejce

Vejce mají vliv na orgasmus, protože obsahují vitamíny B5 a B6. Ty způsobují regulaci a stabilizaci hladiny hormonů v lidském těle. Dále jsou vejce bohatá na bílkoviny, které se v našem těle přeměňují na energii. A co si budeme povídat, tu k sexu potřebujeme.

Banány

Toto ovoce je zdrojem vitamínu B, který mimo jiné potřebujeme, aby došlo v našem těle k přeměnění přijatých sacharidů na energii. A to zlepší sexuální výkon.

Semínka

Nejrůznější semínka jsou bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin. Pokud vaše tělo trpí nedostatkem těchto kyselin, dochází k podstatnému snížení chuti na sex. Dýňová a lněná semínka ještě navíc působí na produkci hormonů.

Olivový olej

Olivový olej se uplatňuje při tvorbě hormonu testosteronu. A při nedostatku tohoto hormonu se snižuje touha i schopnost dosáhnout orgasmu.

Červené maso

V červeném mase najdeme velké množství zinku, díky kterému se v našem těle zpomaluje tvorba hormonu prolaktinu. Pokud se tohoto hormonu vyplavuje větší množství, může se to projevit sníženým sexuálním apetitem či dokonce impotencí.

Ovoce

Také některé druhy ovoce dokáží zlepšit sexuální život a posílit orgasmus. Jedná se zejména o kiwi, jahody, červený rybíz a citrusy. Tyto plody dodají tělu vitamín C, potřebný mimo jiné také k udržení pohlavních orgánů v dobrém zdravotním stavu. Doporučená denní dávka vitamínu C je 500 až 1000 mg.

 

Špenát

Tradiční přírodní medicína označuje špenát za zelenou viagru. Špenát je bohatý mimo jiné na vitamín E, který ovlivňuje produkci pohlavních hormonů. Dále je špenát zdrojem manganu, tedy minerálu potřebného k tvorbě estrogenu.

Česnek

Česnek sice ani není tím nejvhodnějším jídlem před intimními chvilkami, ale to nic nemění na tom, že zvyšuje sexuální apetit. Česnek totiž způsobuje prokrvení sliznic v těle, tedy i pohlavních orgánů.

Koření

Kořeněné jídlo vám může zlepšit sexuální život. Stačí do pokrmů přidat chilli nebo zázvor, které prokrví pohlavní orgány. To má za následek větší citlivost sliznic a tedy i snadnější dosažení vyvrcholení.

Jídlem k lepšímu orgasmu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!