Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kondom / foto: shutterstock

Brazílie vyrábí pralesní kondomy

Brazilská vláda začala vyrábět kondomy z přírodní gumy stromů amazonského pralesa. Ministerstvo zdravotnictví prohlašuje, že tímto způsobem chce přispět k záchraně největšího deštného pralesa na Zemi.

Zároveň doufá, že zmenší závislost Brazílie na dovážených ochranných prostředcích, které rozdává obyvatelstvu v rámci boje s AIDS.

 

Brazilská vláda financuje jeden z celosvětově největších programů bezplatné distribuce kondomů v rámci boje s AIDS. Nová, státem vlastněná továrna se nachází v severozápadním státě Acre a zpočátku bude ročně produkovat 100 miliónů kondomů pod značkou Natex.

 

Hlavní potřebná surovina, latex neboli přírodní guma, bude získávána v rezervaci Chico Mendez a v továrně bude pracovat 150 lidí. Tím bude zaopatřeno celkem 500 rodin.

 

Jak uvádí BBC, brazilská vláda je celosvětově největším kupcem kondomů - v posledních letech jich v rámci boje s AIDS koupila a pak rozdala obyvatelstvu před jednu miliardu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 80