Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rozzlobený muž / foto: shutterstock

Incelové: Proč nenávidí ženy a jsou hrozbou pro společnost

Kdo jsou incelové? Proč jsou hrozbou pro společnost? Čím si kompenzují svou neatraktivitu pro opačné pohlaví? A kam až jejich frustrace může zajít?

V jejich světě není žádný Tinder nebo něco podobného. Pohybují se výhradně ve friendzone. Muži z komunity incelů své neúspěchy v milostném životě proměnili v nenávist, kterou šíří po sítích i mimo ně.

Život v nedobrovolném celibátu

Jedná se o muže žijící nedobrovolně v celibátu, neboť nejsou schopni navázat vztah se ženou. Nejsou však jen pouhými nešťastníky k politování. Ona je totiž spojuje nenávist k ženám i sexuálně úspěšným mužům. Jsou stále větší násilnou hrozbou. Incelové žijí v temných zákoutí internetu a spojuje je obviňování žen. Internetové komunity, které jsou nepřátelské k ženám, sahají až k nenávisti, mnohdy i propagaci násilí.

Temná zákoutí internetu
Temná zákoutí internetu – Zdroj: Shutterstock.com

Rozporná historie incelů

Za dnešním nenávistným hnutím stojí totiž paradoxně žena, která se snažila mužům pomoc. Stalo se, že nejmenovaná Kanaďanka založila internetové fórum, na kterém poskytovala psychologickou podporu mužům, kteří se snažili o sexuální vztah, ale nebyli schopni si najít partnerku. Byli tak v nedobrovolném celibátu. Jenže vývoj fóra nabral nevídaný směr. Uživatelé fóra se začali nazývat incely a převládaly zde hlasy, které podporovaly pomstu dekadentním, nemravným, neslušným ženám. Zakladatelka fórum poté zrušila, ale komunita incelů si našla jiná místa na internetu.

Jenže nenávist zašla až tak daleko, že došlo k fyzickému násilí a vraždám žen. Nejznámější, a zřejmě první, byl Elliot Rodger, který roku 2014 zabil 6 osob a 14 jich zranil, když se snažil zahájit „válku proti ženám“ za to, že ho všechny ženy „připravily o sex“. Jeho následovali další. U řady z nich se jedná o psychickou agresi vůči ženám, která často vede až ke znásilnění.

Násilí na ženách
Násilí na ženách – Zdroj: Shutterstock.com

Skupina incelů v ČR

I u nás existuje skupina, kterou sdružuje nedobrovolný celibát a neschopnost najít si partnerku. Domnívat se, že změní pohled na věc, lze opravdu těžko, ale můžeme jen doufat, že skupina zůstane izolována jen na svých diskuzních fórech.

 

Zdroje:

https://www.idnes.cz/xman/styl/incel-misogynie-nenavist-nebezpeci-masova-vrazda-tajna-sluzba-muz-muzi-zeny.A220317_100204_xman-styl_fro

https://www.elle.cz/laska-sex/singles/incel-seznamte-se-s-muzi-kteri-nenavidi-zeny-nebo-radeji-ne

Incelové: Proč nenávidí ženy a jsou hrozbou pro společnost

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!