Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dívčí euforie / foto: Shutterstock

Jak fungují vibrátory?

O těchto sexy hračkách obvykle víme, že mírně vrní, je jich fůra druhů, prodávají se v různých velikostech a jsou příjemné „na omak“.

Koluje o nich a hlavně o jejich uživatelkách plno vtípků, ale svými pohyby, které na rozdíl od mužů nepovolí v tempu, dokud se nevybijí baterky, jsou schopné uvést ženu do transu.

 

Spousta z nadšených požitkářek dokonce dává přednost vibrátorům před muži a otevřeně přiznává, že právě s umělými hrdiny často až obludných rozměrů mají ten nejlepší orgasmus. Ale z čeho se vůbec skládají a jak fungují?

 
Penis i motýlek

Existuje plno variant, nejrozšířenější je klasický vibrátor zaskakující za mužský penis, ale vibrační motorek, který vysílá stimulující vlny různých frekvencí (maximálně desítky malých pohybů za sekundu) se ukrývá třeba i ve vibračním vajíčku, tzv. análním kolíku nebo v "motýlkovi", který se nosí jako kalhotky a stimuluje klitoris.

 

Právě motorek je nejdůležitější a sehraje to nejlepší divadlo. Je zdrojem vibrací a většinou je velmi maličký, na jeho hřídeli je upevněno excentrické závaží. Když se roztočí, působí na něj odstředivá síla a díky ní začne erotická hračka působit. Méně se již používá druhá možnost, na jejímž principu pracuje motor - cívka s pohyblivým jádrem uprostřed, které drží pružiny.

 

Velmi užitečná je možnost regulace vibrací. Jednoduché modely náhražek penisů nemají kromě spínače základních pohybů žádný jiný prvek ovládající intenzitu a rychlost, rozdíl v jejich aktivitě poznáte maximálně stavem baterií.

 

Nejvíce se používá odporová regulace, takto ovladatelné výrobky jsou sice levnější, ale nenajdete v nich žádné doplňkové funkce a mají také nižší účinnost než dražší modely s elektronickou regulací. Ty jsou šetrnější k bateriím a hlavně oplývají možností nastavení si vhodného programu (pulzování, zvyšování intenzity vibrací apod.).

 

Od jednoduchých po složité

Ovládání se obvykle řeší otáčením uzávěru, pomocí rukojeti nebo ovladačem připojeným malým kabelem. Vibrátory se dělají v různých provedeních, od "kovových" fešáků přes realistická mužská přirození z jemného silikonu až po futuristické kousky stimulující všechno možné, kde je třeba si pečlivě prostudovat návod k použití.

 

„Motýlci“ jsou vyrobeny z měkkého plastu, obsahují vibrační zařízení a pásky na uchycení, nosí se stejně jako kalhotky a stimulují klitoris.

 

Kroužky na penis mají někdy vestavěn malinký motorek, který mírně vibruje s penisem, výstupek na povrchu kroužku zároveň také dráždí klitoris.

 

V umělých vagínách se pro změnu nachází místo, kam se zasouvá tzv. vibrační vajíčko. Někdy jsou tato vajíčka do vagínových forem už rovnou zalita nebo přilepena.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 226