Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
SPZ / foto: Shutterstock

Máte na to? SPZka za 250 miliónů

Řešíte, kde seženete pár tisícovek na nový mobil? Chlápci v turbanech utrácejí za potřebnější věci...

Bezmála skoro 240 miliónů korun českých utratil 25letý Saíd Khoury za SPZ. Ano, za prachobyčejnou registrační značku na auto. Tvrdou bitvu o tento poklad svedl v aukci konané ve Spojených arabských emirátech. Znamená to, že se Arabové už definitivně zbláznili?

„Koupil jsem ji, protože je to nejlepší číslo,“ vysvětlil prostě své důvody člen rodiny, která své bohatství získala ve stavebnictví. Saíd bude tedy nyní na silnici jednička, což je jediný znak, který značka obsahuje.

A co v Česku?
Utrácení za exkluzivní poznávačku ovšem není ve světě nic neobvyklého. Minulý měsíc se ve Velké Británii vydražila značka honosící se textem „F1“ za půl miliónu liber. V přepočtu tedy kolem 16,5 miliónu korun.

V ČR si svého čtyřkolového miláčka podobně ozdobit zatím nemůžete, ale cena 1A1 0001 by nás v redakci celkem zajímala. Pokud ji máte, nebo alespoň někoho takového znáte, dejte nám vědět...

Za sumu, kterou Saíd vynaložil, by si mohl třeba koupit 440 kilogramů zlata či 269 nocí v nejdražším hotelu na světě. On ale chtěl být jednička. Jaký vůz bude značku nosit, ještě není známo, do vzduchu bychom ji ovšem nepouštěli – tam se už jeden Air Force One pohybuje.

Co na to říkáte vy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 91