Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
střecha / foto: shutterstock

Využijte ideálního období k rekonstrukci střechy

Žijete-li ve starším rodinném domě, určitě víte, kolik práce je potřeba udělat vždy v tu nejnevhodnější chvíli: kotel se porouchá zaručeně v době největších mrazů.

Plot se rozpadá právě v tu chvíli a na tom místě, kde dozrávají jahody. Na nadělení je potřeba nečekat, ale předcházet mu průběžnou rekonstrukcí.

Záplata, nebo kompletní rekonstrukce?

Střecha je nejnamáhanější částí domu. Snáší mrazy, déšť, kroupy i extrémní vedra – nikdy si neodpočine a přitom od ní očekáváme, že bude držet dlouhá léta nebo desítky let bez toho, abychom si jí vůbec museli všimnout. Není divu, že vám pak začne zatékat do domu v nejnevhodnější dobu, ideálně uprostřed zimy.

V létě se přitom pracuje mnohem lépe, a proto není od věci právě teď se zamyslet nad tím, v jakém stavu vaše střecha je. Jestli už delší dobu na půdě máte kbelík a několik let za sebou záplatujete drobné nedostatky, ušetříte si hodně nervů, když se postaráte o kompletní rekonstrukci střechy. A i pokud se dosud žádné problémy neprojevují, prohlédněte ji a zjistěte, jestli byste neměli zařídit aspoň drobné opravy.

Střecha není jen krytina

Je pochopitelné, že do větší opravy střechy se nikomu dvakrát nechce. Hrozí nebezpečí pádu i riziko, že něco neuděláte úplně dobře a celá dlouhá práce přijde nazmar. Opravit nebo dokonce zcela zrenovovat střechu neznamená jenom položit tašky – je potřeba zajistit tepelnou izolaci a především mít jistotu, že původní konstrukce vůbec novou střechu udrží. Vyrábět krov nový už není žádná legrace.

Pokud si sebou nejste jisti, zvažte možnost si svou střechu v Praze zrekonstruovat firmou. Společnost Střechy Novák zvládne nejen váš rodinný dům nebo garáž, ale i třeba střechu činžovního domu. Každým rokem z jejich rukou vzejde střecha nad hlavou obyvatelům asi tří set domů.

Nedělejte si z opravy střechy velkou hlavu: věnujte svůj čas tomu, co umíte, a tenhle problém za vás vyřeší zkušení odborníci.

K tomuto článku není otevřena diskuze