Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
dřevostavba / foto: shutterstock

Variabilní dřevostavby, které se přizpůsobí vašim požadavkům

Rozhodli jste se i vy pro dřevostavbu, nebo o ní alespoň uvažujete? Pak pro vás bude pravděpodobně důležité moct se držet individuálních přání a požadavků namísto strojeného dodržení již vytvořeného projektu.

Každý by rád dům svých snů. Proč si ho nedopřát, nebo se mu alespoň co nejvíce nepřiblížit?

Nad dřevostavbami už málokdo kroutí hlavou

Montované stavby jsou již několik let trendem a už téměř nikdo se nad nimi nevěřícně nepozastavuje, jako tomu bylo v počátcích. Spousta lidí nechápalo, že může takový „montovaný domeček“ plně vyhovovat požadavkům slušného bydlení. Přitom má tolik výhod.

Osvědčený systém i v ČR

Splnit zákazníkům co nejvíce jejich přání se snaží i Dřevostavby Ovelos. Tento systém je na českém trhu používán již přes 15 let, za tu dobu bylo u nás zrealizováno přes 1200 staveb. Vznikají domy nízkoenergetické a komfortní za rozumné ceny.

Bydlet už za několik měsíců?

Montovanou dřevostavbu můžete mít hotovou již za několik měsíců. To je jedna z hlavních předností této technologie výstavby. Kdo se těší na nový dům, určitě uvítá zkrácení čekání a rád se bude brzo zařizovat ve vlastním. Běžná délka výstavby u těchto montovaných dřevostaveb na klíč se pohybuje okolo 4 měsíců. Dokončenou stavbu dokáže firma Ovelos předat dokonce do 3 měsíců!

Bez zbytečných prodlev

Výstavba probíhá z valné většiny prací suchou cestou, materiál je pečlivě předpřipravený a zkracují se zbytečné prodlevy. Není potřeba velká skladovací plocha ani těžká mechanizace. Výsledná dřevostavba je prakticky bezúdržbová a potěší vysokou energetickou úsporou.

Variabilita dispozic

Dispozice domu jsou obrovsky variabilní. Poskládat si ho můžete podle sebe, máte z velké části volnou ruku, samozřejmě záleží na vašem finančním stropu. Stavba se dá přizpůsobit nejen vašim požadavkům, ale i terénu a orientaci pozemku. Je to proto, abyste do budoucna nelitovali, že vchod nemáte jinde a okna právě na opačnou stranu. Správná orientace domu pomůže i úspoře za vytápění.

Pozor na vlhkost zevnitř

V čem spočívá kouzlo variability těchto systémů? Především v použití několika různých dřevomodulů a jejich spojení ve fungující celek. K zateplení se využívají materiály difúzně propustné a přírodního původu. Dřevostavbu totiž ohrožuje především vlhkost zevnitř, nikoliv zvenčí. A vlhkost v domě vzniká vařením, sušením prádla, i tím, že dýcháme. Zabránit tomu nejde, ale můžeme s touto vlhkostí správně naložit a nedovolit jí, aby ničila dům. Zevnitř se aplikuje parotěsná izolace, která brání vlhkosti vstoupit do obvodových stěn.

Domy pro každého

Dřevostavby Ovelos nadchnou ekologicky smýšlející lidi i rodiny s alergiky. Jsou to domy pro různé typy zákazníků. Určitě vás bude hřát nejen dobře zateplený nízkoenergetický dům, ale i vědomí, že žijete v domě z čistého rostlého dřeva, ekologickém a bez lepených materiálů, ze kterých by se během času uvolňovaly škodliviny.

K tomuto článku není otevřena diskuze