Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Vyhrál 40 miliónů a stále dělá u McDonalda

Mladého Brita vysoká výhra v loterii nerozhodila. Dál dělá za pár liber v McDonaldu.

Lidé sází lotynku především proto, aby se konečně zbavili otravné práce, mohli si dělat co chtějí a být zkrátka svými vlastními pány. Málokdo ale domyslí, že to nakonec může být pěkná nuda.

Čtyřicet milionů ke štěstí nestačí
Něco podobného zažil pětadvacetiletý Brit Luke Pittard, kterého před rokem a půl políbila štěstěna a jím zaškrtaná čísla vyhrála 1,3 milionu liber (asi 42 miliónů korun).

Samozřejmě i jemu se zprvu zatočila hlava a po náležité oslavě si pořídil pěkné bydlení a užil si řádného rozhazování během líbánek na Kanárských ostrovech.

Jenže pak zjistil, jak moc mu chybí práce, ve které dal v euforii výpověď. A protože to nebylo nic jiného než pořádná šichta v McDonaldu, nemusel ani dvakrát prosit, aby ho vzali zpátky.

Nastoupil a prý nemůže být šťastnější. Skládání hamburgerů a smažení hranolek ho zkrátka naplňuje. Co na tom, že bere necelých šest liber na hodinu, tedy asi 190 Kč (v Británii velmi podprůměrná mzda – pozn. red.).

Bez McDonalda ani ránu
„Všichni si myslí, že jsem tak trochu blázen, ale já jim říkám, že jsou důležitější věci než peníze,“ vykládá spokojeně Luke. „Miloval jsem práci u McDonalda před svou výhrou a opravdu si ji užívám i po ní.“

Pan Pittard v McDonaldu před výhrou pracoval už několik let. Dokonce se tu seznámil i se svou nastávající ženou, s níž má tříletou dcerku.

Hned po zjištění té šťastné zprávy ze sebe oba svlékli uniformu. Netrvalo ale příliš dlouho a Luke je zpátky. Celou tu dobu udržoval kontakty se svými dřívějšími spolupracovníky, a když přišel návrh na návrat, okořeněný dokonce nabídkou, že by Luke ve firemní hierarchii povýšil až na trenéra personálu (v našich „mekáčích“ toho s trochou snahy dosáhnete za šest měsíců – pozn. red.), rozmýšlel se jen chvilku.

„Relaxovat se dá jen určitou dobu. Naopak tvrdá práce ještě nikomu neublížila,“ opakuje Luke starou dobrou pravdu.

Zkrátka krásný důkaz toho, že mezi peníze a štěstí stále nelze položit rovnítko. A také toho, že ta šťastná a veselá nálada u McDonaldu pohlcuje především vlastní zaměstnance. Těžko si představit větší loajalitu zaměstnavateli.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 217