Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Demi Moore / foto: Shutterstock

Demi Moore je kráskou díky pijavicím!

Demi Moore, která za různé kosmetické operace utratila už přes 7 milionů korun, zkouší stále nové prostředky, jak si udržet fyzickou krásu. Nyní si dává přikládat pijavice.

Herečka, která je o 15 let starší než její manžel Ashton Kutcher, popsala celý postup do detailů. Nejprve se připravuje tak, že se holí a koupe v terpentýnu.

"Vždycky jsem hledala nejmodernější metody, které by mi pomohly cítit se zdravě. Proto jsem nedávno v Rakousku absolvovala očistnou kůru, jejíž součástí bylo i přikládání pijavic. Nepoužívají ale jen tak nějaké obyčejné bahenní pijavičky. Tady se jedná o vysoce vyvinuté lékařské pijavice. Nejsou to jen tak nějací nízcí krvežíznivci, ale dokonalí čističi krve," opěvuje jinak nepříliš oblíbené živočichy herečka.

Pijavice se v Evropě užívaly v lékařství k odstraňování "přebytečné" krve po mnoho staletí. Vylučují totiž látky, které zabraňují srážení krve a jejich kousnutí krvácí ještě dlouho poté, co byla pijavice odstraněna. Demi, která mimo jiné také věří na hollywoodskou verzi kabaly, řekla, že enzym, který pijavice vylučují, výborně "čistí" krev.

"Teď si připadám velmi detoxikovaná," říká spokojeně. "Zkusím to určitě znova - zatím jsem měla jen čtyři pijavice a myslím, že si zasloužím víc."

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 58