Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Kam s piercingem? Umí vylepšit sex?

Kovové ozdoby všemožných tvarů a velikostí v uších, nose nebo obočí už dnes nikoho nepřekvapí. Ale stále častěji se piercing objevuje i na místech hodně intimních.

A nemyslíme tím kuličku v jazyku, objevují si i ozdůbky na bradavkách, někdy můžeme u partnera objevit nějaká ta "cizí" tělíska přímo na genitáliích. Někoho to může zaskočit, ale obvykle jsou reakce buď velmi pozitivní a plné zvědavosti, nebo naopak konzervativní a odmítavé.

 

Nic nového pod sluncem

Právě takové piercingy však nejsou módní záležitostí posledního desetiletí, zmínky o nich nalezneme už ve starověkých spisech o lidské sexualitě. Například pověstná Kamasútra popisuje piercing penisu jako velký přínos pro oba sexuální partnery. A například vojáci starověkého Říma si údajně propichovali své bradavky na důkaz mužnosti.

 

Ozdoby na intimních partiích těla značily vysoké postavení, statečnost a odvahu. Až v současné éře byl počáteční impuls k vytvoření takového piercingu znakem sebevyjádření, touhy se odlišit nebo tímto způsobem projevit určitou revoltu vůči společenským pravidlům. A samozřejmě je také spousta lidí shledává velmi přitažlivými a rajcovními.

 

Piercing v jazyku: může zpříjemnit prožitek při líbání nebo orálním sexu, ale zároveň nese svá rizika. Mohou nastat komplikace při jídle a mluvení. Nebo pokud se uvolní, dá se vdechnout či spolknout. Také však hrozí alergické reakce, otoky, poškození zubní skloviny nebo zničení chuťových buněk při napíchnutí nesprávného místa.

 

Piercing bradavky: existují i praktičtější náhražky v podobě náušnic, ale pokud přeci jen neodoláte kroužku nebo čince v bradavce, připravte se na velmi citlivou záležitost. Mnohá nervová zakončení se nacházejí právě zde. Úplně zhojeným by se piercing měl stát při správné péči čtyři měsíce po jeho vpichu. Ze známých žen jsou nositelkami kovů na těchto místech třeba i zpěvačky Janet Jackson nebo Britney Spears.

 

Piercing genitálií: jak muži, tak ženy se pouštějí s takovými ozdobami intimních míst na poměrně tenký led. Své nejcitlivější části těla dobrovolně naruší a nechají probodnout úplně cizím předmětem. Reakce těla se však nikdy nedá předem odhadnout. Samotný zákrok při vpichu je pořádnou zkouškou odvahy.

 

Všeobecně platí, že by se veškeré piercingy měly provádět ve specializovaných profesionálních studiích, kde je jistota hygieny a používání kvalitních materiálů, u takového krášlení genitálií to však platí dvojnásob. Zde se opravdu šetřit nevyplácí.

 

Někde je také možnost využít lokálního umrtvení (ledem, sprejem, výjimečně i injekcí). Přesto je zde riziko infekce, a to i během již zmíněného období čtyř měsíců, kdy je potřeba provádět pravidelnou péči a čištění speciálním antibakteriálním přípravkem.

 

Mnozí nositelé takových ozdůbek si však libují a určitě by neměnili. Počáteční nepříjemné pocity totiž již dávno vykompenzovali zajímavějším vnímáním sexuálního života.

Máte piercing? Kde? Chystáte se takto ozdobit?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 752