Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Káva jako přírodní kosmetika / foto: shutterstock

Káva není jen ranní životabudič: Vyrobte si z ní pleťovou masku, oplach na vlasy nebo tělový peeling

Milujete kávu? Nedokážete si bez ní představit ráno? Využijte její benefity. Prokáže znamenitou službu vaší pokožce a má pozitivní vliv na kvalitu vlasů. Jak na to?

Zdá se, že káva se stala doslova motorem dneška. Málokdo si umí představit ráno bez startovacího šálku. Kávu však můžete využít i pro krásnou pleť, lepší pokožku a zdravé vlasy plné lesku. Přinášíme osvědčené tipy, které jsou snadné a účinné. K tomu ušetříte a nezabere vám to mnoho času.

Káva na chuť i pro krásu
Káva na chuť i pro krásu – Zdroj: Shutterstock.com

Proti oteklým očím

Trápí vás oteklé oči? Dopřejte jim masáž pomocí kávy. Díky tomu vpravíte do citlivé pokožky očního okolí výživné látky. Káva v tomto směru pomáhá nejen proti oteklým, ale také zarudlým očím. Jak na to, abyste dosáhli účinku? Vezměte kávovou lžičku mleté suché kávy a po kapkách k ní přidávejte uvařenou kávu, dokud vám nevznikne jemná pasta. Tu pak opatrně a jemně vklepávejte do očního okolí.

Pro krásnou pleť

Antioxidanty obsažené v kávě neutralizují volné radikály, tím efektivně oddalují stárnutí pleti. Pro zpomalení stárnutí, jasnější a krásnější pleť si můžete vyrobit masku. Potřebujete 1 šálek silné kávy, 1 polévkovou lžíci žitné mouky a 1 žloutek. Vše smíchejte. Vzniklou pastu jemně vmasírujte do pokožky. Nechte působit cca 15 minut a poté smyjte.

Káva má blahodárné účinky na pleť
Káva má blahodárné účinky na pleť – Zdroj: Shutterstock.com

Kávový tělový peeling

Kávová sedlina je skvělá pro vaši pokožku. Pakliže si děláte překapávanou kávu, můžete k tomu ještě takto efektivně využít právě kávovou sedlinu. Tou jednoduše masírujte pokožku celého těla v rámci peelingu. Pakliže chcete dosáhnout většího efektu a pomoci s případnou celulitidou, tak smíchejte kávovou sedlinu s hnědým cukrem, rozpuštěným kokosovým olejem a špetkou skořice. Je třeba, aby vám vznikla pasta. Tou pak masírujte svou pokožku, zejména problémové partie, jako jsou hýždě, stehna, břicho.

Pomoc pro unavené, matné a suché vlasy

Káva má skvělý účinek na vlasy. Pakliže je chcete oživit, máte je matné, suché a bez života, rozhodně vyzkoušejte kávový oplach a uvidíte sami. Jednak vám půjdou lépe rozčesat a budou viditelně hladší, jakožto i hebké na dotek a lesklejší na pohled.

Oživte vlasy pomocí kávy
Oživte vlasy pomocí kávy – Zdroj: Shutterstock.com

Na kávový oplach potřebujete 2 hrnky uvařené a vychladlé kávy. Lahvičku s aplikátorem a koupací čepici. Vlasy si umyjte jako obvykle. Dokud budou ještě mokré, tak na ně nastříkejte kávu a ujistěte se, že jsou všechny prameny nasycené kávou. Následně několik minut masírujte do vlasů i pokožky. Poté si nasaďte koupací čepici a nechte ½ hodiny působit. Pak čepici sundejte a kávu z vlasů opláchněte vlažnou vodou a upravte tak, jak jste zvyklí.

 

Zdroje:

https://www.naturpark12.cz/kava-pro-zdravi-i-pro-krasu-3-recepty-na-svezi-plet/

https://www.ireceptar.cz/zdravi/kava-vlasy.html

Káva není jen ranní životabudič: Vyrobte si z ní pleťovou masku, oplach na vlasy nebo tělový peeling

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!