Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

V Anglii UFO laškuje s letadly

Když kapitán letu AZ 284 začal s klesáním na londýnské letiště Heathrow, zahlédl nad sebou něco znepokojujícího.

Ke srážce moc nechybělo
Objekt měl tvar řízené střely, zčistajasna se otočil a řítil se přímo proti letadlu. Pilot ještě stačil zakřičet „dávej bacha“ a pokusil se o úhybný manévr asi sedm kilometrů nad anglickým venkovem.

Předmět letěl rychlostí téměř dvou set kilometrů v hodině a kolem letadla prosvištěl ve vzdálenosti pouhých tří set metrů. Potom zmizel z radarů a nechal pilota i vyšetřovatele události bezradné.

Tajné dokumenty byly poprvé po letech zveřejněny a v oficiální zprávě skutečně stojí, že za hrozící srážkou stál „Unidentified Flying Object“, tedy UFO.

Případů je víc
Incident už je starý sedmnáct let. Stal se 21. dubna roku 1991, v 19:58. Na vyšetřování se podíleli experti z aviatického centra a vojenští experti.

Podařilo se jim vyvrátit hypotézy, že šlo o řízenou střelu, vzdučný balón či raketu. Proto bylo nutné zprávu uzavřít, pro exaktní vědce samozřejmě nepřijatelně, že šlo o UFO.

Ovšem nejedná se o jediný nevysvětlitelný případ, ve kterém hrálo roli UFO. V dokumentech, které v těchto dnech zveřejnil britský Národní archiv jich je hned několik.

Podobné tvary
Například letadlo italské Alitalie zažilo cestou z Milána do Londýna něco podobného. Pilot letadla s 57 cestujícími na palubě viděl v jeden okamžik zhruba třímetrový objekt, kolem něhož nebyly žádné výfukové plyny.

„Zhruba na tři vteřiny jsem viděl letící objekt, velice podobný řízené střele, který byl zabarven do světle hnědé,“ řekl pilot Achille Zaghetti vyšetřovatelům.

Objekt viděl také kopilot a jeho existenci potvrdil i letecký dispečink, který podle radaru rovněž nedokázal říct, oč se jedná.

Ten samý den několik lidí vidělo zářící objekt, který nevydával žádný zvuk ani nic nevylučoval. Nejpravděpodobnější variantou by bylo, že jde o armádní zbraň. Ovšem v ten čas žádná střela nebyla vypuštěna.

Co se to děje?
Něco podobného museli ten samý rok vidět i čtyři pasažéři letadla Boeing 737, který letěl z londýnského letiště Gatwick do Hamburku. Po vzletu pasažéři hlásili, že pod letadlem zahlédli „bezkřídlý projektil“.

Na letišti tentokrát nezpozorovali nic neobvyklého. Vyšetřování bylo opět uzavřeno neúspěšně s odkazem na UFO.

Jak se zdá, děje se na tomto světě něco podivného. Buď sem skutečně létají na obhlídku mimozemšťané, nebo armády či jiné subjekty nechtějí, abychom jim koukali do karet.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 197