Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vakojezevec / foto: Shutterstock

Pozor! Nejošklivější zvířata na světě na obrázcích

Tohle jste asi ještě neviděli.

Některá zvířátka jsou tak ošklivá, až jsou vlastně hezká. Jiná se vám nemusí líbit z čistě subjektivních pocitů, ale co je moc, to je moc.

Vakojezevec
Vakojezevec je v podstatě krtkem, jen s tím rozdílem, že je úplně lysý a růžový, pročež vypadá úplně příšerně. Vakojezevci žijí v úlovitých koloniích, které si vytvářejí svými ostrými zuby. Mají jednu vakojezevčí královnu, zodpovědnou za rození dalších malých zrůdiček.

magazin.cz


Kintana
V noci bychom se tohoto malého zvířátka s vyvalenýma svítícíma očima a řídkou stříbřitou srstí asi hodně lekli, obzvlášť když si z dětství pamatujeme hororovou sérii Critters. Ve své domovině na Madagaskaru jsou ohroženým druhem. Místní je považují za špatná znamení a snaží se je zabíjet.

Kočka Sphinx
Pamatujete si na ten díl Přátel, ve kterém si Rachel pořídila tu milou kočičku syčící jako had? Tak přesně to byla kočka Sphinx, tedy sfinga. Ve skutečnosti sice vypadají hrozně, ale prý jsou velmi přítulné.

magazin.cz

Yeti krab
Tento zvláštní krab žije v hlubinách Tichomořského oceánu, takže ho moc často neuvidíte. Ve vodě byste se ho ale možná lekli. Své jméno nezískal jen tak – kromě toho, že je bílý jako yeti, má také klepeta porostlá bílou srstí.

magazin.cz

Lenochod
Zvíře, které miluje stromy a pohyb v nich, tak trochu jako strom vypadá a leckomu může být pohled na něj opravdu nepříjemný. Bát se jich ale rozhodně nemusíte.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 646