Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Antikoncepce dělá z žen žárlivé bestie

Navíc začnou být majetnické.

Zdravá podezřívavost vůči mužům je jistě na místě – nakonec nevěra je docela běžná záležitost.

Nevyzpytatelné prášky
Pakliže ale patříte mezi ženy nebo dívky, které jsou žárlivé prakticky bezdůvodně, možná byste měli zapátrat po důvodech. Třeba zjistíte, že žárlíte kvůli pilulkám proti početí.

Za tímto účelem provedená studie dokázala, že sexuální hormon v pilulkách proti početí, tedy antikoncepci, docela silně mění psychiku žen. A co čert nechtěl nebo možná chtěl – mění ji tak, že se dívky a ženy mnohem více užírají ohledně partnerovy poctivosti. Začnou si ho také nemístně přivlastňovat.

Vědci dokonce varují, že pilulky s nejvyšším obsahem estrogenu jsou psychicky tak agresivní, že mohou samy o sobě ohrozit partnerský vztah. A to jednoduše proto, že se žena stane nesnesitelnou.

Další efekty
Vědci antikoncepci připisují rovněž to, že ženy činí zádumčivějšími a přemýšlivějšími, mění jejich vkus na muže a překvapivě také podporuje inteligenci.

„Zdá se, že ženy, a možná ani farmaceutické koncerny, si plně neuvědomují šíři potenciálních vedlejších účinků antikoncepce, nebo spíše jednotlivých značek,“ říká vedoucí výzkumu doktor Craig Roberts.

Tento lékař již dříve zjistil, že pilulky mění ženský čich. A to ten, kterým si vybírají pro sebe vhodné partnery. Roberts tak vyslovil obavu, že antikoncepce by ženy mohla přimět vybírat špatně.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 44