Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Nejdražší postele na světě!

Není postel jako postel. Na některých lůžkách se usíná jinak… Spíte totiž na dřevě a matraci za tisíce dolarů…

„U zapadajícího slunce“
CENA: 210 000 dolarů (asi 3 700 000 Kč)

Nábytkový designér Abdolhay Parnian strávil s vývojem této postele dva roky. Tak dlouho usilovně přemýšlel, jak by postel měla vypadat – a své návrhy ladil, ladil, až je vyladil k dokonalosti.

Výsledkem je masivní lůžko pro dva s dominantním čelem ve tvaru obřího kola, které poetickým duším evokuje třeba zapadající slunce…

Jelikož se jedná o luxusní postel za tisíce dolarů, Parnian si s cenou materiálu nedělal hlavu. Použil prostě to nejlepší – eben a vzácný kudrnatý javor, který je typický tím, že má nádherně žíhané dřevo. Postel není jen dokonalá na pohled, ale má i své technické vybavení – například držáky na iPad, místo pro nabíječku. vysouvací televizi či počítačový monitor.

magazin.cz

Pojízdné zlatíčko
CENA: 676 550 dolarů (asi 11 930 000 Kč)

Jsou lidé, kteří rádi vystavují své bohatství na odiv – takoví by si koupili pojízdnou vodní postel s názvem Jado Steel Styl Gold Bed, která je vyrobena z 24 karátového zlata. Ovšem tím luxus nekončí. Lůžko rámují i krystaly značky Swarovski.

Pro nespavce výrobce připravil ještě pár maličkostí: V posteli je k dispozici DVD, Bose zvukový systém, Blu-ray přehrávač a PlayStation 3. Lůžko má standardně i plazmovou televizi, která je zasazena ve zlatém rámu. Samozřejmostí je i připojení na internet.

magazin.cz

Magnetický zázrak
CENA: 1,6 milionu dolarů (asi 28 200 000 Kč)

Tohle dílko má na svědomí holandský designér Janjaap Ruijssenaars, který si usmyslel, že zkonstruuje postel, odolávající zemské přitažlivosti.

Nešlo ovšem o nic jednoduchého a designér, společně se společností Bakker Magnetics, nad celým projektem koumal šest let. Použitím speciálních průmyslových magnetů, které na první pohled „ruší“ gravitaci země, se designérovi povedlo vytvořit lůžko, plující skoro čtyřicet centimetrů nad podlahou.

Tvůrci začali uvažovat, že by efekt mohli použít například i při výrobě japonského nábytku. Jak by bylo poetické, pojídat sushi a přitom se vznášet pár centimetrů nad zemí…

magazin.cz

Pohádkový luxus
CENA: 6,3 milionu dolarů (asi 110 000 000 Kč)

Ještě nedávno byla nejdražší postel na světě magnetická s plovoucím efektem. Jenže luxus se dá vykřesat i jinak. Své o tom ví designer Stuart Hughes, jenž ve spojení s italskou firmou Fratelli Basile stvořil postel s nebesy Baldacchino Supreme, která se stala jedničkou mezi nejdražšími lůžky světa.

Starožitně působící postel je vyrobena z kaštanového dřeva, které je ozdobeno 107 kilogramy (!) 24karátového zlata. Baldachýn má barvu slonové kosti, ve stejném odstínu jsou i hedvábné záclonky. Postel na majitele zatím čeká a my se můžeme jen domýšlet – který šťastlivec do té nádhery ulehne?

magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 23