Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.crookedbrains.net

Ulítlé deštníky

Nastává doba dešťů, takže to chce pořádný deštník. Pokud chcete mít vtipný originál, tady jsou tipy...

Nubrella umbrella: Takový malý stan
Znáte to – vyjdete z domu a prší, hrozně fouká a vy navíc šíleně spěcháte. Ideální doba pro použití „deštníkového stanu“ – Nubrella umbrella. Sice vypadá kapku divně – na rozdíl od klasického deštníku chybí „držadlo“ na ruce a celý deštník je koncipován tak, že je naražen na hlavě jako takový malý skafandr. Jenže má to své výhody: ruce máte volné, což ocení převážně cyklisté, nebo ti co v dlaních svírají nákupní tašky či tlačí před sebou kočár s dítětem. Další výhodou tohoto zlepšováku prý je, že na vás neprší ani nefouká. Numbrella Umbrella je k mání za 40 dolarů plus poštovné (pro našince asi 736 Kč) a seženete ji na webovce www.nubrella.com.

Deštník Senz: Přenosná střecha
Taky trochu podivný deštník s vykousnutým zadním dílem a naopak prodlouženou přední částí. Jenže tento podivný design má ale své opodstatnění – podle výrobce deštník odolá i větru o síle 100 km v hodině. Pokud se tedy ještě letos chystáte na túru či někam, kde to pořádně fouká, tak tenhle atypický deštník by měl být to pravé ořechové. K mání je v několika velikostech – od mini až po XL verzi. Cena se pohybuje od 50 dolarů, což je asi 920 Kč plus poštovné.Více se dozvíte na webovkách www.senzumbrellas.com.

Deštník jako cukrová vata
Když si vezmete tenhle deštník, tak určitě nezapadnete. Designér Joonsoo Kim svůj kousek nazval „Deštník s mraky“ a je založen na bublinové konstrukci. V případě deště stačí, když ho uživatel rozprostře, nafoukne a může jít do terénu. Tenhle mračoun je ale víceméně jen pro parádu. Možná zdolá menší přeháňku, ale na podzimní plískanice je příliš křehký.

Deštník Googles: Malá dešťová ponorka
Nuda? Tak s tímhle parazólem určitě ne. Deštník má tvar zvonku a do nepromokavé látky je vyříznuto kukátko, kterým můžete nepozorovaně mapovat okolí. Jinak se vlastnosti tohoto deštníku neliší od toho, který si koupíte za pár pětek v obchodě. „Kukátový deštník“ nicméně ocení ti, kteří mají rádi extravaganci a výrazné barvy. K dostání je totiž nejen v konzervativní šedé, ale třeba i v kanárkově žluté, která dodá deštivým dnům trochu imaginárního slunce. Více najdete na www.designboom.com.

Deštník jako puška
Když je tento deštník složený v nepromokavém pouzdře, působí jako flinta. Jakmile ho však uvedete do provozu, změní se v klasický deštník. Jediné, co má s flintou společného je rukojeť a rychlý vystřelovací efekt klobouku, který se hodí ve chvílích nepředvídaných dešťových přeháněk. Vystřelovák stojí 19–28 dolarů (asi 350–513 korun plus poštovné) a koupit si ho můžete v internetovém obchůdku gadget.brando.com.

Originál za pár švestek
Jak je ovšem vidět na tomto indickém muži, originální deštník si člověk může vytvořit i sám. Tady je inspirace...

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!