Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ferrari FXX / foto: Shutterstock

Ferrari pro chudé, FXX za babku

Ne každý má na kontě nějakých čtyřicet disponibilních miliónů, které by neváhal investovat do fantastického Ferrari FXX.

Ale radost z vlastnictví takové „hračky“ si můžete udělat stejně, a to díky firmě Berg Toys, která přišla se šlapacím autíčkem vycházejícím z jednoho z nejvýkonnějších maranellských ořů.

Jako originál

magazin.cz
Pedálové autíčko je papírově vybaveno takřka stejně jako jeho závodní předloha, byť vypadá přeci jen o něco úsporněji. Každopádně disponuje sedmistupňovou převodovkou, stylovým palubním počítačem, kotoučovými brzdami či závodními gumami.

Jako každé správné auto má i toto slušnou řádku vychytávek příplatkové výbavy. Prémiová verze je tak vyrobena z lehčích materiálů, má lepší pneumaticky, čtyřbodové upínací pásy či volant potažený kůží.

Ferrari FXX je králem jak na dráze, tak mezi šlapacími autíčky. Ale i kvůli němu si budete muset sáhnout do kapsy hlouběji než je zvykem. Základní verze přijde zhruba na 14 tisíc Kč, prémiová pak na 38 tisícovek Kč. Nakupovat můžete jak v síti prodejen Berg Toys, tak u dealerů Ferrari.

Jezdí v něm i Schumacher

magazin.cz
Skutečné Ferrari FXX by chtěl mít asi každý automobilový fanoušek, ostatně třicátý (a poslední) vyrobený exemplář pro sebe získal sám Michael Schumacher. Zbylých devětadvacet bylo prodáno vybraným dlouhodobým zákazníkům Ferrari, kteří za něj vysolili 40 miliónů korun.

FXX vzniklo na základě legendárního Ferrari Enzo, jeho parametry jsou však ještě lepší. Dvanáctiválec o objemu 6,3 litru má výkon skvělých 800 koní a v kombinaci s velmi nízkou hmotností, která jen o málo přesahuje jednu tunu, dokáže vyvinout rychlost blížící se 400 km/h.

I kdybyste ale na Ferrari FXX peníze měli, museli byste v testovací jízdě na okruhu ve Fioranu dokázat, že ho umíte zkrotit.

Co na to říkáte vy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 87