Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

NHL 2011 je dobrý hokej bez větších změn

Po roce zase na virtuální led.

Přišel podzim a spolu s ním tradiční várka sportovních her od Electronic Arts. Jako první se představuje NHL 2011, tedy jeden z pouhých dvou hokejů, které pravidelně vycházejí.

Kde jsou vylepšení?
Asi netřeba připomínat, že změn oproti minulému ročníku se zase tolik neudálo. Tak je tomu ostatně – až na výjimky – pokaždé. Jenže onen pozvolný vývoj sérii svědčí. Pořád lepší než dělat hru pokaždé od znova a experimentovat, což by se nemuselo vyplatit.

magazin.cz

Zvolený směr, který hokejová série drží, není vůbec špatný a letos zase přibylo nějaké to vylepšení. Pravda, kdyby se tato vylepšení osamostatnila, působila by docela chudě a koupi nového ročníku by těžko ospravedlnila.

Jenže pak jsou tu i aktuální statistiky týmů. Jakkoliv jde o prvek jednoduše editovatelný, je vždycky zábavnější hrát s aktuálními sestavami a s hráči, jejichž virtuální výkonnost maximálně odpovídá té skutečné. V tomto směru NHL 2011 plní svou úlohu znamenitě.

Pokud bychom se podívali na změny, pak jednou z nejvýraznějších je vylepšený nebo spíše změněný systém přihrávek. Podle držení tlačítka se nově dávkuje jejich síla.

magazin.cz

Přihrávky a hokejky
Pravdou je, že dá práci si na tento poupravený systém zvyknout. A pravdou také je, že mnoho hráčů si ani zvykat nebude a v nastavení si zapne systém starý. Ve skutečnosti ale možnost dávkovat sílu přihrávky není vůbec špatný a ve své podstatě prohlubuje taktický element a přispívá k větší autentičnosti hry. Přihrávkou, která má dobrý směr i rychlost, se totiž dá rozjet hodně zajímavých akcí. Rozhodně více než přihrávkou standardizovanou. A ony ty akce pak i lépe vypadají, i když se ne vždy povedou tak, jak by měly.

magazin.cz

Samostatným prvkem se v NHL 2011 stala hokejka. Hráčům jejich hole padají z rukou, někdy záměrně, jindy samovolně a leckdy se dokonce zlomí. Autoři byli tímto elementem zřejmě tak okouzleni, že ho hráčům chtěli náležitě prezentovat. To nebylo úplně nejlepší rozhodnutí, protože takhle se hokejky lámou jako na běžícím pásu, což se ve skutečnosti neděje.

Sbírání kartiček
Je tu také nový mód Hockey Ultimate Team, ve kterém za dobré výsledky získáváte puky fungující jako herní měna. Za ně potom pořizujete kartičky s hráči, kteří pak vystupují také ve vašem celku. Je to příjemné zpestření. Ale abyste byli konkurenceschopní online, budete si muset řadu kartiček se schopnými hráči přikoupit za skutečné peníze.

magazin.cz

Jinak se NHL 2011 od předchozího ročníku prakticky neliší, a to ani graficky či zvukově. Zase je to o něco lepší hokej, který sice stále není dokonalý, ale co naplat, když je alternativ tak poskrovnu.

Výrobce: EA Sports
Distributor v ČR: EA Czech
Cena: 1399 Kč (Xbox 360 a Playstation 3)

Hodnocení: 8/10

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2