Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Izolace zdiva / foto: shutterstock

Kdy je zapotřebí izolace zdiva?

Máte doma problémy s plísněmi? I v letních měsících je uvnitř vlhký a těžký vzduch, ačkoliv větráte? Na omítce svého domu si všímáte vlhkostních map? Pak je nejvyšší čas, abyste se začali zajímat o izolaci zdiva.

Izolace zdiva by se měla provádět ideálně před zateplením a výměnou starých oken či před rekonstrukcí. Nikdy však není pozdě situaci řešit. S odbornou firmou vše zvládnete a investované peníze se vám vrátí.

Dobrá izolace sníží tepelné ztráty

Zvlhlá konstrukce a voda v pórech materiálu zvyšují tepelnou vodivost zdiva, takže vám i při důkladném vytápění teplo z domu utíká. Sanace vlhkého zdiva tedy v konečném důsledku pomáhá ušetřit za vytápění.

Izolace zdiva

Peníze ušetříte i díky tomu, že nebudete muset investovat do opravy omítky. Na vlhkém zdivu se omítka odlupuje a opadává. V extrémních případech, pokud vlhké zdivo dlouhodobě neřešíte, může dojít i k trvalému znehodnocení zdiva a narušení statické spolehlivosti konstrukce. Jinými slovy, v takovém domě byste se měli bát žít.

Vlhké prostředí není dobré ani pro zdraví

Máte-li doma relativní vlhkost nad 80 % a vlhkost omítek přesahuje 4 %, vytváří se ideální podmínky pro rozvoj mikroorganismů, hlavně plísní a hub. Kdo v takovém prostředí žije delší dobu, u toho je vyšší šance rozvoje různých zdravotních problémů, jako jsou alergie, kloubní onemocnění, dýchací potíže a různá chronická onemocnění. Skutečně chcete riskovat zdraví své a své rodiny?

Vlhkost zdiva

Nechte si navrhnout správnou technologii

Existuje řada technologií, jak se vlhkosti zbavit. Jednou z nich je například chemická injektáž, kdy se stavební hmota napustí injektážní látkou. Další je třeba podřezání zdiva, případně aktivní elektroosmóza. Jaká bude nejlepší pro vaše potřeby, nelze jen tak říct. Je třeba kontaktovat odborníky, kteří zhodnotí situaci a poradí vám. S důvěrou se obraťte například na společnost Izolace Hróz, ta se svému oboru věnuje dlouhá léta a dobře ví, co dělá.

K tomuto článku není otevřena diskuze