Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dřevěný plot / foto: shutterstock

Dřevěné ploty a další prvky na zahradu na míru

Jako majitel rodinného domku, který jsem si nedávnou pořídil, jsem musel přemýšlet o tom, jakým způsobem vyřeším jeho oplocení.

Protože bydlím v okrajové části města nedaleko lesa a mám kladný vztah k přírodě, moje priorita byla jasná – použít pro realizaci plotu co nejvíce přírodních materiálů. Abych se se stavbou nemusel zbytečně trápit a vše proběhlo bez jakýchkoliv potíží, obrátil jsem se na zkušeného truhláře, který mi zhotovil krásný dřevěný plot.

Dřevěný zahradní domek

Výhody výstavby dřevěného plotu a vstupní brány na zakázku

Výhodou, jíž se realizace plotu a dalších doplňků na zahradě u mého domu na zakázku vyznačuje, je dokonalé přenesení mých představ a požadavků do praxe. Ve spolupráci se zkušenými odborníky došlo nejprve k důkladnému zaměření místa, kde měla stavba vyrůst. Poté jsme společně dospěli k výběru nejvhodnějšího druhu dřeva, jeho barevného provedení a odstínu. Dřevěné ploty dnes mohou být vyrobené v takřka nepřeberném množství barevných variant. Já jsem upřednostnil světlejší odstín, který se lépe hodí k celkovému designu mého domu. Součástí plotu se stala rovněž bytelná dřevěná vrata, jež jsou doplněná o praktické kovové díly, díky nimž působí velmi kompaktně a robustně, zároveň ale také zajišťují potřebné bezpečí, takže se skrz ně nemůže dostat nikdo neoprávněný. Samotné dřevěné plotové dílce mi truhlář vyrobil rychle, realizace stavby poté proběhla během několika následujících dní.

Zkušený truhlář

Dřevěný přístřešek na auto

Dřevo se mi skutečně osvědčilo. V současné době řeším vytvoření doplňkových staveb na mém pozemku. Plánuji dva dřevěné zahradní domky na nářadí a také dřevěný přístřešek na auto, neboť ve svém novém domě nemám zabudovanou garáž a vozidlo zejména přes zimu potřebuji parkovat na krytém stání. Dřevěný zahradní přístřešek na auto i dřevěné zahradní domky na nářadí mi opět postaví specializovaná truhlářská firma od A do Z, tudíž nemusím zbytečně kontaktovat více společností, stavbu navíc budu mít hotovou skutečně v rychlém čase a v potřebné kvalitě.

K tomuto článku není otevřena diskuze