Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
České firmy / foto: shutterstock

Největší rodinné firmy v České republice - znáte je?

Nejen Spojené státy americké se mohou chlubit velkým množstvím gigantických společností, jež mají základ v rodině. I u nás najdeme rodinné firmy, které přežily i dobu pandemickou, jež se s nimi nepárala.

Stále častěji narážíme na krachující podniky. Koronavirová pandemie si zkrátka vybrala svou daň. Jen málokdy se však mluví o byznysech, jež přežily tuto zatěžkávací zkoušku. Mezi “přeživšími” se najdou i rodinné firmy, které patří v Česku k těm největším. O kterých konkrétně je řeč?

Stavebniny DEK za sebou těžký rok nemají

Mezi stále prosperující společnosti patří i Stavebniny DEK. Stavařina jako taková nebyla odvětvím přímo zasaženým koronavirovou pandemií, dotkla se jí pouze letmo. I proto se společnost stojící na rodinném pevném poutu těšila z výjimečně dobrého roku. K tomu všemu přispělo i spuštění e-shopu či investice, které se jistě zejména v blízké budoucnosti mohou podniku vyplatit.

Ekonomika na vzestupu

Co je však pro firmu daleko lepším zjištěním, tak že ani v budoucnu nepřijde do rukou někoho cizího. Do rodinného podniku se totiž zapojuje i syn majitelů.

Hopi se rozhodlo investovat

Logistickou a potravinářskou skupinu Hopi už korona-krize zasáhla více. Ani to ji však nezastavilo v investicích, ke kterým dochází každým rokem. Společnost odkoupila novou výrobní linku, dokonce zprovoznila velké sklady na Moravě a mimo jiné se pořídily i nové kamiony. Nešetřilo se ani na robotech, jež mohou hlavně v budoucnu výraznou měrou přispět k bezproblémovému fungování podniku.

Robotická linka

Juta mění svou strategii

Společnost Juta patří nejen mezi rodinné firmy v Česku, ale také mluvíme o jedné z největších tuzemských textilek, která se zabývá výrobou filtračních membrán, střešních fólií a tepelných izolací pro stavební průmysl, ale také výrobou agrotextilií, umělých trávníků a tkanin pro výrobu koberců. Nově se rozhodla změnit strategii a zvýšit ceny nabízených materiálů. Firma si nyní klade za cíl být ještě víc vidět, přesto si chce udržet své dobré jméno.

 

Zdroj:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zebricek-deset-nejvetsich-rodinnych-firem-v-cesku-154289

https://cs.wikipedia.org/wiki/Juta_%28podnik%29

Největší rodinné firmy v České republice - znáte je?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!