Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Peníze / foto: freepik.com

Štvou vás inzeráty bez platu? A co s tím?

Víte, že na inzeráty s uvedeným platem reaguje až čtyřikrát více kandidátů než na ty bez platu? Přesto firmy s uváděním finančních podmínek často váhají. Proč tomu tak je? A má tato na pohled bezvýchodná situace řešení? Podle pracovního portálu Jobstack.it ano.

IT odvětví v ČR má problém. Nejsou v něm lidi. Podle posledních průzkumů v tomto oboru chybí až 20 000 IT specialistů a situace se v posledních měsících nijak nelepší.

Součástí problému je i zlozvyk společností neuvádět v pracovních inzerátech platové podmínky.

Firmy k tomu většinou mají své poměrně dobré důvody – které často ani zdaleka nesouvisí s tím, že by se za svou nabídku styděli. IT společnosti jsou schopným kandidátům často ochotné nabídnout hory doly – no jo, ale co z toho, pokud se to kandidáti nedozvědí?

Začarovaný kruh (nejen) na IT pracovním trhu

Firma se chce s kandidátem na platu domluvit osobně a na základě osobních dojmů.

Kandidát nechce ztrácet čas s odpovídáním na pracovní nabídku společnosti, která se neobtěžuje do inzerátu napsat to nejdůležitější.

A tím se dostáváme do začarovaného kruhu, který je jedním z důvodů nedostatku kvalitních iťáků ve firmách.

Společnosti jsou často svým potenciálním zaměstnancům schopné vyjít vstříc jak pracovními (remote, home office, kancelář) tak platovými podmínkami, jenže tato informace se ke kandidátům zkrátka nedostane, protože zvlášť IT specialisté mají dostatek možností na to, aby museli „ztrácet čas“ se zdlouhavou komunikací, která podle nich nepovede k uspokojivému výsledku.

Co s tím?

Jednou možností ze strany firem je samozřejmě uvádění platových podmínek. Jenže to skutečně není všespásné řešení, zvlášť když personalista ví, že je ochoten nabídnout tomu pravému uchazeči i vyšší částku, než chce uvádět veřejně.

Pracovní portál Jobstack.it přišel s mnohem lepším nápadem.

Na Jobstack.it výši platu navrhuje kandidát

Proč se spoléhat na zdlouhavý proces posílání životopisu, motivačního dopisu, čekání na odpověď, absolvování pohovoru – ať už online nebo na živo a pak se až dozvědět, že platové podmínky, které firma nabízí, se vašim představám ani neblíží?

Pracovní portál Jobstack.it nabízí kandidátům možnost rovnou při odpovědi napsat, jaké platové podmínky si představují. Tato funkce otevírá možnost diskuze mezi kandidátem a společností. Tato možnost se samozřejmě týká i inzerátů s méně atraktivní platovou nabídkou – společnosti tak mají mimo jiné šanci platové podmínky přizpůsobit na základě reakcí.

Chcete se o této možnosti dozvědět více? Navštivte Jobstack.it.

Štvou vás inzeráty bez platu? A co s tím?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!