Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vychloubačný milionář / foto: shutterstock

Zajímavá fakta o miliardářích, aneb co jste o nich asi nevěděli

Vydělat milion korun, to je cíl nejednoho člověka. Co však vydělat jednu miliardu, to by bylo, panečku, něco! Člověk by se zařadil mezi elitu. Co se ale o oné elitě příliš neví a co rozhodně stojí za to vědět, pokud chceme stejně uspět?

Bohatství většinou nepadá do klína, i když si to mnoho lidí myslí. Za vytouženým bohatstvím se holt musí tvrdě jít. A ostatně to prokazují i statistiky, které ukazují, že většina miliardářů se označuje za takzvané „self-made” čili ke svému jmění se dopracovali sami vlastním úsilím. Co dalšího se vyplatí vědět?

Elon Musk jako nejbohatší člověk na světě

Spory trvaly dlouho. Předbíhali se jako dvě kobylky v přírodě, která doskočí výš. Jeden neustále doháněl toho druhého. A bylo to opravdu pozoruhodné to celé sledovat. Ale nakonec se přece jenom dřívější skokan roku Elon Musk stal vítězem celého žebříčku a letos ho naprosto ovládl. Stal se tím nejbohatším člověkem na světě, jelikož se jeho majetek odhadl na více jak 300 miliard dolarů. A to je hranice, které jen tak někdo nedosáhne.

Elon Musk
Elon Musk – Zdroj: Shutterstock.com

Propast bohatství nezměněna

Na druhém místě se tak usídlil Jeff Bezos, který si na první pozici však lebedil pár posledních let. Jeho majetek není ale tak odlišný od toho Muskova. Když se však podíváme na žebříček miliardářů, zjistíme, že je mezi mnohými obrovská propast. Drtivá většina z nich (cca čtyřiadevadesát procent) má hodnotu majetku kolem deseti miliard USD a méně. Pouze jedno procento se však označuje za super miliardáře, jelikož hodnota jejich majetku převyšuje třicet miliard USD.

Bohatý muž
Bohatý muž – Zdroj: Shutterstock.com

Zbohatnout lze mnoha způsoby

Pokud upustíme od self-made miliardářů, kterých je na světě (naštěstí) většina, někteří se v žebříčku octli čistě díky tomu, že jednoho krásného dne zariskovali. Třeba takový George Soros vydělal více jak jednu miliardu dolarů za jeden jediný den, když si vsadil pořádný balík peněz na pád britské libry. Bylo to v roce 1992 a jeho život se zcela změnil.

 

Zdroj:

https://svetbohatych.com/fakty-miliardari/

Zajímavá fakta o miliardářích, aneb co jste o nich asi nevěděli

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!