Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Péče o klienty / foto: shutterstock

Prodej společnosti s ručením omezeným umožňuje získat vlastní s.r.o. už během 24 hodin

Pakliže máte dobrý podnikatelský nápad a chcete si založit vlastní firmu, která by jej realizovala, musíte zpravidla podstoupit dost úkonů před tím, než jménem nové firmy budete moci skutečně začít podnikat.

Mnohdy celý proces založení s.r.o. jako nejzajímavějšího modelu podnikání zabere až několik týdnů. Naštěstí je zde i mnohem pohodlnější a rychlejší řešení.

Co jsou ready made s.r.o.?

Už několik let se v tuzemsku nabízí prodej společnosti s ručením omezeným, kdy máte možnost získat vlastní firmu během mimořádně krátké chvíle. Na trhu dnes fungují společnosti, jež nabízejí s.r.o. k prodeji třetím osobám. Pomáhají jim tak urychlit vstup do podnikatelské sféry.

Výhodou takzvaných ready made s.r.o., jak se těmto společnostem říká, je fakt, že u nich nepřebíráte žádné negativní závazky, nemají vlastně žádnou historii, byť jsou oficiálně registrované klidně už několik let. Když si takovouto společnost hodláte koupit, nemusíte vykonávat desítky úkonů, jež jsou jinak při založení s.r.o. ze zákona nezbytné. Svou vlastní společnost s ručením omezeným máte šanci získat během pouhých 24 hodin, pokud se obrátíte na zkušené profesionály, kteří prodej s.r.o. v Česku nabízejí.

Prodej společnosti s ručením omezeným
Prodej společnosti s ručením omezeným – Zdroj: Shutterstock.com

Jak funguje převod ready made společnosti s ručením omezeným?

V rámci koupě ready made společnosti s ručením omezeným již nemusíte platit základní kapitál, ten je totiž plně splacený. Jinak vše funguje skutečně rychle. Stačí, když se dostavíte do kanceláře poskytovatele. V ní podepíšete veškeré potřebné dokumenty k převodu a prodeji. Během pár desítek minut pak odcházíte jako platní jednatelé s.r.o. Prakticky v ten samý den můžete začít jménem své nové společnosti vystupovat, tedy například si otevřít bankovní účet na danou společnost a vrhnout se na samotnou podnikatelskou činnost.

Poplatek za koupi ready made rozhodně stojí za zvážení

Založení společnosti s ručením omezeným se dá samozřejmě provést svépomocí. Pak se ovšem připravte na to, že vás čeká obíhání úřadů, shánění všech potřebných lejster, dokumentů a razítek. Zapomenout nesmíte na splacení základního kapitálu, sepsání společenské smlouvy, musíte zajít k notáři atd. Jedná se opravdu o celkem časově náročnou záležitost, a to v řádech nikoliv dnů, ale spíše týdnů. Prodej ready made společnosti s ručením omezeným vám tedy evidentně ušetří spoustu času a námahy. Není to samozřejmě zadarmo, dnes se koupě ready made společnosti dá zajistit za méně než 20 tisíc korun, přičemž je nutné brát v potaz, že v této sumě jsou zahrnuté takřka kompletní služby. Pro mnohé z vás bude takovýto poplatek rozhodně lákavou záležitostí. Zvláště tehdy, když si uvědomíte, že lze podnikat ihned poté, co se uskuteční převod firmy a stanete se jejím jednatelem, což je otázkou několika málo hodin.

K tomuto článku není otevřena diskuze