Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Investování / foto: shutterstock

Nejlepší investice roku 2023: co doporučují odborníci?

I když inflaci nemůžeme porazit, můžeme s ní jít alespoň ruku v ruce. A to tak, že budeme investovat alespoň 10 % ze svého každoměsíčního příjmu. Jenže do čeho pracně vydělávané peníze vložit?

Přijde po náročném roce vzkříšení?

Není tajemstvím, že se loňský rok na burzách neprojevil zrovna pozitivně. Vlivem mnoha negativních okolností nejen u nás, ale také ve světě došlo ke stagnaci či propadu české ekonomiky, ohromnému zdražování energií i pohonných hmot, dále se inflace vyšplhala k rekordním sumám, a nakonec se začala postupně ukazovat světu i recese, kterou zejména mladé generace v plné parádě doposud nezažily.

Výhodná investice
Výhodná investice – Zdroj: Shutterstock.com

Zkrátka a dobře to na finančních trzích nevypadalo zrovna dobře. Veškeré světové i tuzemské dění se podepsalo na stavech aktiv i akciových titulů. Přesto však odborníci radí, abychom nezanevřeli na investování. Právě to může hodnotu našich peněz stále do jisté míry udržet na uzdě. Jen musíte vědět, do čeho konkrétně investovat.

Doporučované jsou dluhopisy i drahé kovy

Současné trhy rozhodně nejsou dravé, jak by řekli někteří obchodníci a investoři. Na druhou stranu nejsou ani mrtvé. Jen musíme vědět, do čeho peníze vložit. Nyní se nehledá riziko ani nebezpečí, sice se pátrá po jistotě. A tu už od pradávna zajišťuje zlato a jiné drahé kovy.

Investice do zlata
Investice do zlata – Zdroj: Shutterstock.com

Právě zlato mají lidé zafixované jako udržitele hodnoty, který dokáže hravě zvládat i největší světové krize. Tato dedukce je léty prověřená, v minulosti se dokonce netisklo více peněz, než kolik bylo ve skutečnosti zlata, čímž se eliminovala inflace nebo to, že by se jednoho dne vymkla kontrole.

Vedle zlatých mincí, slitků nebo cihel se vyplatí investovat také do dluhopisů. Bohužel jsou v hlavách lidí zafixované jako investiční instrumenty s nízkým zvýhodněním, ovšem tato situace se v posledních měsících výrazně změnila. Dnes nabízí zvýhodnění velmi sympatické, a to dokonce za skutečnosti, že riziko investování je stále velmi nízké v porovnání s jinými investičními instrumenty na trhu.

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/clanek/finance-investice-v-roce-2023-analytici-doporucuji-dluhopisy-ci-zlato-40418839#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=abtest208_reklama_na_4_pozici_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Nejlepší investice roku 2023: co doporučují odborníci?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!