Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Autonehoda / foto: shutterstock

Co s autovrakem, starými autobateriemi a nepotřebnými kovy? Prodejte je!

Bourali jste a přemýšlíte, jak se vraku vozidla zbavit? Máte v garáži starou nefunkční autobaterii či katalyzátor? Hromadí se vám za garáží nepotřebné kovy? Můžete je zpeněžit, a tudíž na nich ještě vydělat!

Není odpad jako odpad. Jednoho se zbavujeme snadno, jiného obtížněji. Například takový vrak z bouraného automobilu je zapotřebí ekologicky zlikvidovat. Z následujícího článku se mimo jiné dozvíte, co vás během tohoto procesu čeká a nemine.

Ekologická likvidace vozidel

Postup ekologické likvidace vozidel

Ekologická likvidace vozidel má svá jasně daná pravidla. Vrak je v první řadě třeba svěřit pouze firmě, která k tomu má oprávnění, respektive disponuje zařízením ke sběru, výkupu, zpracování, využívání a odstraňování autovraků. Tou je například česká společnost AB Metal recycling, s.r.o. (www.abmetalrecycling.cz) působící v karlovarském kraji, která se na výkup autovraků přímo specializuje, jak ostatně dokazuje její permanentně zaplněné plné autovrakoviště. Výkupem a ekologickým zpracováním kovového odpadu se zabývá již od roku již od roku 2011.

Proč se obrátit na AB Metal Recycling?

Protože v kraji patří mezi nejlepší v oboru. Váš vůz odveze, vystaví protokol o likvidaci, odhlásí z evidence a ještě vám za vrak zaplatí. Problémem nejsou ani vozy zaklíněné, uvízlé v příkopech či jinak těžce dostupné. Disponuje totiž vlastní svozovou technikou vybavenou hydraulickým nakládacím jeřábem. Ekologicky vám navíc zlikviduje nejenom osobní vůz, nýbrž rovněž motocykl, přívěs, návěs, užitkový vůz i traktor.

Výkup kovů

Výkup autobaterií a kovů

Likvidací vraků služby AB Metal Recycling ale nekončí. Zaměřuje se rovněž na výkup kovů, autobaterií, katalyzátorů a dalšího kovového i nekovového odpadu. Veškerý odpadní materiál váží na přesných digitálních a úředně ověřených vahách, které jsou pro vás zárukou férového obchodu.

K tomuto článku není otevřena diskuze