Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Výhodné pojištění / foto: svpojistovna.cz

Život bez každodenních obav? S pojištěným majetkem rozhodně!

Strach o práci nebo o zdraví? Lidé se často bojí ztráty zaměstnání a příjmů, přitom nemyslí na zajištění svého majetku. Při nenadálých potížích či po řádění přírodních živlů pak přijdou o mnohem více peněz než při dočasném výpadku příjmů.

Mít pojištěný byt či dům patří k naprosté nutnosti, přesto na to mnozí zapomínají. Šok přijde ve chvíli, kdy se něco stane. Může jít o banální vodovodní havárii, ale také mnohem horší situace, kdy domácnost shoří nebo střechu vezme vítr. Jaká majetková pojištění se nabízejí a proč si je včas sjednat?

Výběr vhodné pojistky

Říká se, že vlastnictví zavazuje. Je to pravda, ten, kdo nic nemá, se o své „nic“ bát nemusí. Ale mít krásný a moderně vybavený dům a přijít o něj jen kvůli špatné pojistce zní naprosto strašlivě. K základnímu pojištění majetku tak patří pojištění domácnosti a pojištění nemovitosti. Je mezi nimi podstatný rozdíl. Zatímco první produkt se týká pouze vnitřního vybavení včetně nábytku, elektroniky, oblečení, soukromých věcí či cenností, druhý zastřešuje samotnou budovu včetně střechy, pláště a pevných součástí. U SV pojišťovny existuje pojistný produkt Bezpečný domov PLUS, který nabízí komplexní pojistku.

Online a okamžitě

Pojištění Bezpečný domov PLUS se může sjednat online jen na základě znalosti identifikačních údajů o pojistníkovi a nemovitosti. Současně je potřeba znát výměru v metrech čtverečních, systém následně vypočítá pojistnou částku tak, aby nehrozilo riziko podpojištění. Výhodou této kalkulace je, že není potřeba složitě oceňovat jednotlivé položky, přitom jednotlivé částky se mohou následně navýšit. Pojištění kryje základní a katastrofická rizika, v ceně je navíc zdarma pojištění odpovědnosti za škodu vlastníka, držitele, nájemce nebo správce budovy či bytu a pojištění odpovědnosti.

Majetkové pojištění

Pojištění elektroniky bez limitu

Jaké jsou další výhody tohoto pojistného produktu? Součástí komplexního krytí je pojištění elektroniky bez limitu, rozbití skla z jakékoli příčiny, zkrat na elektromotorech, a především nonstop asistenční linka. Funguje nepřetržitě po celých sedm dní v týdnu a slouží pro nahlášení škod, rovněž poradí s nutnou dokumentací. V urgentních případech je k ruce při organizování řemeslného servisu, který zahrnuje instalatérské, elektrotechnické nebo plynařské práce, případně se zajištěním náhradního ubytování.

Včetně pojištění občanské odpovědnosti

Tím výčet benefitů stále nekončí, protože toto komplexní pojištění zahrnuje též pojištění občanské odpovědnosti, které kryje škody vzniklé na zdraví, životě nebo majetku třetí osoby při aktivitách, které jsou běžné v životě. Rozhodně se tedy bude hodit, když dojde k vytopení sousedů, ale také při výletech nebo na dovolené. Tato pojistka má totiž celosvětovou platnost a vztahuje se na všechny členy domácnosti.

Život bez každodenních obav? S pojištěným majetkem rozhodně!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!